Login adviseur

Haagse senioren schuiven aan bij OG voor drie-gangendiner

18 okt 2021

Tijdens de Tegader actiemaand organiseren verschillende onderlinge en coöperatieve verzekeraars maatschappelijke activiteiten. Want samen staan we sterker en samen bereiken we meer. Als onderlinge en coöperatieve verzekeraars staan we midden in de maatschappij. Verbinding tussen mensen vinden we dan ook ontzettend belangrijk. Daarom deed OG ook dit jaar weer mee met een activiteit. De Tegader actiemaand is gister afgelopen. Van 20 september tot 17 oktober vond deze actiemaand plaats.

Heerlijke diners met mooie verhalen

We hebben dit jaar samen met de Participatie Keuken (uit Den Haag) vier aaneengesloten avonden diners voor senioren bij ons op kantoor georganiseerd. De Participatie Keuken is een organisatie die zich inzet voor het vergroten van de veerkracht van de mens. Dat doen zij door ontmoetingen te organiseren die smaken naar meer. Collega’s en vrijwilligers hielpen voor de diners bij OG met poleren van glazen en bestek, opbouwen en dekken van de tafels, het welkom heten van gasten en uitserveren van eten.

Aan het einde van de middag ontvingen we de senioren bij ons op kantoor. Na ontvangst kregen zij een lekker kopje koffie en was er een fotomomentje als herinnering aan de avond. Onze gasten genoten samen met collega’s en vrijwilligers van onder meer een amuse, een pompoencappuccino, risotto met sukade en een lekker toetje. Tijdens het drie-gangendiner werden aan tafel mooie verhalen uitgewisseld. Informele gespreksleiders uit de literaire en theaterwereld verbonden de gasten aan tafel met elkaar aan de hand van mooie thema’s zoals vriendschap, natuur, opleiding en natuurlijk eten. Het werden vier zeer gezellige avonden met veel positieve reacties van de senioren en onze collega’s. The Hague Marriott Hotel heeft de senioren vanuit alle stadsdelen opgehaald en thuisgebracht.

Ontmoeten en verbinden

De diners zijn georganiseerd in de tweede week van oktober tijdens de Week tegen Eenzaamheid. Hoe minder mensen ‘meedoen’ in de maatschappij en/of kleiner hun sociale netwerk, hoe meer eenzaamheid mensen voelen. De coronapandemie heeft deze eenzaamheid helaas sterk vergroot.

‘Deze unieke Aanschuiftafels in de week tegen Eenzaamheid passen binnen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid’ geeft Seada van den Herik, algemeen directeur Onderlinge ’s-Gravenhage aan. ‘Wij weten dat het leven om meer draait dan geld alleen. Daarom zijn we samen bezig met alles wat de tweede helft van het leven nog mooier kan maken. Ontmoeten en verbinden staat hierin centraal’.