Login adviseur

Benut je overwaarde met de ZilverHuis Hypotheek

24 nov 2020

Steeds meer 65-plussers verzilveren de overwaarde op hun koopwoning. Met het vrijgekomen geld kunnen zij hun woning verduurzamen of aanpassen met het oog op de toekomstige gezondheid. Zonder dat ze het eigendom van hun woning verliezen of hier verhoogde maandlasten voor terugkrijgen. Benieuwd welk bedrag jij maximaal mag verzilveren op je overwaarde? Met onze rekentool krijg je een goede indicatie van de mogelijkheden.

Je komt voor de ZilverHuis Hypotheek in aanmerking als jij en je partner allebei de AOW-leeftijd bereikt hebben. De maximale lening is afhankelijk van de waarde van je woning, je leeftijd en het geldende rentepercentage, maar niet van je inkomen. Ook mag je onder voorwaarden nog een openstaande hypotheeklening hebben lopen.

Het verzilveren van je overwaarde betekent bij ons niet dat je het eigendom van je woning afstaat. Je blijft gewoon eigenaar en de rente wordt bijgeschreven op je schuld. Hierdoor los je je schuld pas af bij verkoop van de woning en verandert er niets aan de hoogte van je maandlasten. Bovendien geldt het afgesloten rentepercentage voor de rest van je leven. Vanwege de restschuldgarantie hoef je je ook geen zorgen te maken over de hoogte van je schuld bij verkoop.

Bereken hier welke mogelijkheden je hebt om jouw woonsituatie toekomstbestendig te maken. Op onze productpagina vind je meer informatie over de hypotheek en onze verkooppartners.