Login adviseur

Met plezier voor de klas

06 feb 2020

Gisteren hadden wij bezoek van het Verbond van Verzekeraars: Laura de Hoog en Ellen Jonges zijn langs geweest om onze collega Anthony Veen te interviewen over de Week van het geld.

 De tiende editie van de Week van het geld komt er namelijk alweer aan! De Week van het geld vindt plaats van 23 t/m 27 maart 2020 en is een initiatief van Wijzer in geldzaken. Hare Majesteit Koningin Máxima is erevoorzitter van het platform Wijzer in geldzaken. Het thema van dit jaar: Goed omgaan met geld is goud waard!

Tijdens deze week worden op veel basisscholen in Nederland gastlessen gegeven over leren omgaan met geld. De gastlessen worden gegeven door de deelnemende partijen aan de Week van het geld. Medewerkers van Onderlinge ’s-Gravenhage doen dit jaar ook weer mee!

Bij de gastlessen Fix je Risk vertellen gastdocenten op basisscholen over verzekeren: kinderen maken op een leuke, laagdrempelige manier kennis met de basisprincipes. Anthony Veen (binnendienst specialist bij Onderlinge ’s-Gravenhage) heeft al heel wat keren met plezier voor de klas gestaan tijdens Week van het geld. Reden te meer voor de dames van het Verbond om te vragen naar zijn drijfveren. Zij willen het enthousiasme van Anthony graag overbrengen.

Laura en Ellen interviewen verschillende gastdocenten. Tijdens het interview vragen zij onder andere waarom het leuk is om mee te doen aan Fix je Risk en wat de grappigste ervaring is geweest tijdens het geven van een gastles. Uiteraard vragen ze de ervaren gastdocenten om tips&tricks voor diegene die zich dit jaar voor het eerst opgeven. Het belooft een leuk filmpje te worden! Het filmpje is binnenkort te zien op de website van het Verbond van Verzekeraars.