Login adviseur

Officiële opening van ons nieuwe kantoor

27 nov 2019

Op woensdag 20 november vierden wij een nieuwe fase in ons bestaan, de officiële opening van ons nieuwe kantoor.

Openingsceremonie 
Wij hadden de eer dat minister-president Mark Rutte ons nieuwe kantoor officieel opende. De premier gaf aan trots te zijn op een maatschappelijk betrokken organisatie als Onderlinge ’s-Gravenhage. “Vanuit de netwerkgedachte doet deze verzekeraar iets om ouderen langer thuis te laten wonen.” Een mooie gelegenheid om een inkijkje te geven in de wijze waarop wij mensen in de tweede helft van hun leven nieuwe oplossingen bieden om waardig ouder te worden. Naast de feestelijke opening door minister-president Mark Rutte en algemeen directeur Gilbert Pluym, bestond het programma vooraf uit een seminar samengesteld rond onze kernwaarden samen, zeker en betrokken.

Seminar ‘Het geheim van gelukkig ouder worden en hoe je dit bereikt’
 
Patrick van Hees, bekend van zijn debuutroman ‘De Geluksprofessor’, startte het seminar waarin hij vertelde over geluk in het algemeen en welke activiteiten ons gelukkig maken. Gelukkige mensen zijn productiever, creatiever, socialer en minder vaak ziek, maar zijn bijvoorbeeld ook minder snel geneigd om fraude te plegen. Als je ouder wordt en meer levenservaring opdoet krijg je helaas ook te maken met tegenslagen, en hierbij is het belangrijk om optimistisch te blijven. Patrick van Hees deelde tijdens het seminar de zeven geheimen van gelukkig ouder worden.

Veel ouderen hebben de wens om in hun eigen huis te blijven wonen en ook de overheid wil dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig wonen. Tegelijkertijd is er sprake van vergrijzing, 25% van Nederland is in 2030 65+. In het tweede gedeelte van het seminar lichtte Sanne Kistemaker van Muzus toe waar uitdagingen liggen omtrent langer zelfstandig thuis wonen. Bewustwording en ons voorbereiden op later is belangrijk, zodat anderen weten wat voor jou belangrijk is, hoe ze jou straks kunnen helpen en je jezelf goed voorbereidt op een toekomstige (mantelzorg) situatie: “Een gesprek over de toekomst voelt altijd te vroeg, totdat het te laat is.” Muzus heeft een uitnodiging ontwikkeld, om te praten over later: ‘Het Familiegesprek’.

Hoe ziet Onderlinge ’s-Gravenhage de toekomst? 
Met ons nieuwe pand willen wij het onderlinge karakter van ons bedrijf zichtbaar maken; een open plek waar ontmoeten, verbinden en samenwerken centraal staat. Het coöperatieve gedachtegoed is al enkele eeuwen oud maar het is ook weer erg actueel. We leven anno nu in een deeleconomie: zo beveiligen wij onderling de buurt, delen wij onderling een auto en regelen wij onderling een energiecontract.

Individualisering heeft de samenleving veranderd, maar je ziet nu dat jongeren weer op zoek zijn naar verbondenheid. Onze kern is het dragen van elkaars lasten. Als onderlinge waarborgmaatschappij met uitgesloten aansprakelijkheid hebben we leden, geen aandeelhouders. Het klantbelang is meteen ons belang. Ook in deze tweede levensfase willen wij ondersteuning bieden en onze maatschappelijke rol verder invulling geven. De komende jaren richten wij ons op het ontwikkelen van producten en diensten die hierin voorzien. Een voorbeeld hiervan is het product met aanverwante diensten die wij volgend jaar zullen introduceren om langer zelfstandig thuis wonen mogelijk te maken voor 75+’ers.