Login adviseur

OG brengt licht in Bezuidenhout

08 jan 2021

In 2020 vierden wij ons 125-jarig bestaan. Door Covid-19 was het jaar 2020 een extra bewogen en bijzonder jaar. Wij hebben Better Future Factory gevraagd om een uniek gevel- en lichtkunstwerk te maken ter ere van ons jubileum.

Zij hebben het werk ‘Tijdlijn’ ontworpen. De tijdlijn, bestaande uit 125 vlakken, symboliseert het 125-jarig bestaan van OG. Een aantal belangrijke gebeurtenissen en mijlpalen worden aangegeven door middel van een tekst of boodschap. De vlakken zijn volledig uitgevoerd in een gerecycled kunststof. Dit kunstwerk is ontworpen om in de donkere wintermaanden de gevel (en wijk) te sieren en te verlichten. Vlak voor kerst is de verlichting ontstoken.  

Het effect van het kunstwerk is 2-dimensionaal; voor buitenstaanders en toeschouwers een mooi lichtspel, voor ons een tastbare herinnering aan OG door de jaren heen. Hoewel het kunstwerk is aangebracht vanwege het afgelopen lustrumjaar, gaat dit ook volgende jaren in de donkere maanden gebruikt worden om de gevel te versieren.

Better Future Factory is geen onbekende van OG, na de verhuizing naar de Anna van Saksenlaan hebben zij ook een kunstwerk ontworpen voor de centrale hal van ons nieuwe kantoorgebouw. Minister President Rutte heeft in 2019  het pand geopend met de onthulling van dit kunstwerk.  Better Future Factory is een ontwerpstudio uit Rotterdam en heeft als missie een wereld te creëren waarin plastic op de best mogelijke manier (her-)gebruikt wordt.