Login adviseur

Samen bereik je meer

18 okt 2019

Van 16 september tot 16 oktober hebben wij in samenwerking met Stichting NL Cares deelgenomen aan verschillende vrijwilligersactiviteiten voor ouderen.

Zo hebben wij op 24 september een mooie stadswandeling gemaakt door het centrum van Den Haag en op 10 oktober hebben wij een ‘gelukswandeling’ gemaakt door het Zuiderpark en langs de kinderboerderij. Veel bewoners van woonzorgcentra kunnen niet meer zelfstandig naar buiten. Vaak zijn er ook niet voldoende vrijwilligers om de bewoners allemaal regelmatig mee naar buiten te nemen. Elke medewerker heeft gezellig met een oudere gewandeld en gekletst. Tussendoor hebben wij nog pauzes genomen voor een lekkere bak koffie.

Daarnaast hebben wij gewerkt in twee verschillende woonzorgcentra. Op 2 oktober hebben wij een tuin opgeknapt en heringericht en op 15 oktober hebben wij een activiteitenruimte voorzien van een metamorfose. Na de werkzaamheden hebben wij de ruimtes samen met deze bewoners ceremonieel geopend en afgesloten met een kleine borrel.

In totaal hebben 39 medewerkers van Onderlinge ’s-Gravenhage deelgenomen en een aantal collega’s hebben zich voor meerdere activiteiten ingezet. Het was een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar!

Als onderlinge verzekeraar hebben wij geen aandeelhouders maar leden. Samen sta je sterker en bereik je meer. Wij noemen deze actie-maand dan ook de Tegader-maand. Tegader betekent ‘tezamen’ en het Engelse woord ‘together’ kan je er ook in herkennen.