Login adviseur

Wat is een winstbrief?

  • Wat is een winstbrief?

Met een verzekering van Onderlinge 's-Gravenhage heeft u niet alleen de zekerheid van een gegarandeerde uitkering. Tenzij voor uw verzekeringsvorm winstdeling nadrukkelijk is uitgesloten, deelt u ook mee in onze te verdelen winst. Uw gegarandeerde uitkering noemen wij het verzekerd bedrag. Met uw winstaandeel verhogen wij het verzekerd bedrag van uw verzekering.

U ontvangt van ons jaarlijks een persoonlijke brief, waarin u kunt lezen hoeveel uw verzekerd bedrag  is en of dit is toegenomen door de winstdeling over het  voorgaande jaar. Die persoonlijke brief noemen wij de  winstbrief.

Wanneer ontvangt u een winstbrief?
Jaarlijks wordt het bedrijfsresultaat vastgesteld. Daarbij wordt, op grond van de regeling die in het Reglement van de Maatschappij is vastgelegd, de te verdelen winst bepaald. Van de te verdelen winst verdelen wij 95% onder de deelnemers met winstdelende verzekeringen. Deze winst gebruiken wij voor de verhoging van het verzekerd bedrag. Wij starten met  de verzending van de  winstbrieven begin oktober.

Wat staat er in uw winstbrief?
U vindt in onze winstbrief onder meer drie kolommen met daarin (van links naar rechts): 

  • het oude verzekerd bedrag,
  • de eventuele winstbijschrijving, en
  • het nieuwe verzekerd bedrag.

 

Voorbeeld winstbrief

 

Geen winstbrief ontvangen?
Voor een aantal oudere verzekeringen versturen wij geen winstbrief. Het kan dus zijn dat u wel een winstdelende verzekering bij ons heeft, maar geen winstbrief heeft ontvangen. U heeft dan waarschijnlijk een zogenoemde Volksverzekering. Dit zijn verzekeringen met een relatief gering verzekerd bedrag waarbij de nadruk ligt op de uitkering na overlijden.

 

Als u geen winstbrief heeft ontvangen, maar toch wilt weten wat de stand van de winstbijschrijving voor uw verzekering is, neemt u dan contact op met  ons team  Klantenservice,  telefoon: 070 - 342 14 44 (standaardtarief),  e-mail: info@ogmail.nl. U kunt ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur.