Login adviseur

Overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering geeft financiële zekerheid wanneer dat het hardst nodig is. Na het overlijden van u of uw partner valt veelal een deel van het gezinsinkomen weg. Veel lasten blijven gewoon doorlopen. Denk aan woonlasten of studiekosten. U kunt met een overlijdensrisicoverzekering het inkomen dat is weggevallen, aanvullen. Dat is een geruststellende gedachte. U kunt de overlijdensrisicoverzekering op één of op twee levens afsluiten: bijvoorbeeld op uw eigen leven en/of dat van uw partner.

Verzekeringskaart
Met de Verzekeringskaart kunt u in één oogopslag de meest relevante dekkingsinformatie zien. De Verzekeringskaart helpt u de overlijdensrisicoverzekering van Onderlinge ’s-Gravenhage te vergelijken met andere aanbieders.
Klik op de button om de Verzekeringskaart te openen.

 Verzekeringskaart 1 regel

Kies de vorm die bij u past
De overlijdensrisicoverzekering keert een verzekerd kapitaal uit als de verzekerde voor de einddatum van de verzekering overlijdt. Tijdens de looptijd van de verzekering  moet  u premie betalen. Als de verzekerde op de einddatum van de verzekering nog in leven is, dan keert  de verzekering  de eventueel opgebouwde winst uit. Er zijn verschillende vormen overlijdensrisicoverzekeringen. 

 

Vormen
1. Als u kiest voor een verzekering met een gelijkblijvend verzekerd kapitaal, dan is de uitkering bij overlijden gelijk aan het verzekerd kapitaal dat u vooraf heeft afgesproken. Het maakt dus niet uit op welk moment  de verzekerde tijdens de looptijd overlijdt.

 

 

2. U kunt ook kiezen voor een jaarlijks lineair dalend verzekerd kapitaal. Dan daalt het verzekerd kapitaal tijdens de  looptijd van de verzekering ieder jaar met een vast bedrag. Deze vorm sluit aan bij een jaarlijks dalend risico, bijvoorbeeld een hypotheekschuld die u jaarlijks met een vast bedrag aflost.

 

 

3. De derde variant is een verzekering met een jaarlijks annuïtair dalend verzekerd kapitaal. De daling van het verzekerd kapitaal  is gelijk aan de daling van de annuïtair dalende hypotheekschuld. De eerste jaren van de verzekering daalt het verzekerd kapitaal langzaam om vervolgens steeds sneller te dalen. Op de einddatum van de verzekering is het verzekerd kapitaal gedaald tot nul. 

 

  

Medisch advies
Bij de berekening van de premie spelen de hoogte van het verzekerd kapitaal en de looptijd een belangrijke rol, net als uw leeftijd en gezondheid. Bij de aanvraag moet u een gezondheidsverklaring invullen en inleveren. Soms is een medische keuring noodzakelijk. Lees meer over ons medisch adviesbeleid.

 

Daarom Onderlinge 's-Gravenhage
Onze maatschappij biedt u een gegarandeerde uitkering. U bent tot de einddatum verzekerd van het  kapitaal dat u vooraf heeft afgesproken.  Wij keren dit uit bij overlijden. Dat is belangrijk. U wilt uw nabestaanden  niet met financiële zorgen achterlaten.

 

Maatschappijwinstdeling

Ons beleid is erop gericht om de behaalde winsten zoveel mogelijk onder onze deelnemers te verdelen. Als wij winst hebben gemaakt, bepalen wij eerst hoeveel wij daarvan kunnen verdelen. Van de winst die wij verdelen, gaat 95% naar onze deelnemers met een winstdelende verzekering. Uw winstaandeel gebruiken wij om uw verzekerd bedrag bedrag bij overlijden te verhogen.  En voor de opbouw van een bedrag dat wij uitkeren als de verzekerde in leven is op de einddatum van de verzekering.

 

Voorwaarden Overlijdensrisicoverzekering
De voorwaarden voor dit product zijn opgenomen in de Algemene voorwaarden Levensverzekering.

 

Fiscaal
Algemene informatie over de fiscale behandeling van de Overlijdensrisicoverzekering vindt u in de brochure ‘Uw verzekering en de inkomstenbelasting’ die u hier kunt downloaden. De belastingregels die voor u gelden zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Wilt u een persoonlijk advies? Neemt u dan contact op met uw adviseur. Heeft u specifieke fiscale vragen? Neemt u dan contact op met de Belastingdienst.

 

Wijzer in geldzaken
De website wijzeringeldzaken.nl wijst consumenten de weg naar betrouwbare informatie over geldzaken. 'Wijzer in geldzaken' is een initiatief van het ministerie van Financiën, de financiële sector, voorlichtings- en consumentenorganisaties, de wetenschap en de overheid. Zij zetten zich in om de consument beter in staat te stellen financiële beslissingen te nemen. Onderlinge 's-Gravenhage ondersteunt dit initiatief. Hierdoor bent u beter in staat financiële beslissingen te nemen.

 

Maak een afspraak met uw adviseur
Wilt u meer weten over de Overlijdensrisicoverzekering? Neem dan contact op met uw adviseur. Hij kan u - op basis van uw persoonlijke omstandigheden - voorrekenen wat de optimale overlijdensrisicoverzekering is. 

Wat kost een verzekering?