Login adviseur

Lijfrente uitstellen

Bereikt uw lijfrenteverzekering binnenkort de einddatum? Dan is de kans groot dat u nu nog geen direct ingaande lijfrente wilt aankopen. Pensioen- en AOW-leeftijden schuiven de laatste jaren steeds verder op. De einddatum van lijfrenteverzekeringen sluit daarom vaak niet meer aan bij het moment dat er behoefte is aan inkomsten uit de lijfrenteverzekering.

U kunt er dan voor kiezen om uw opgebouwde lijfrentekapitaal nog even vast te zetten via een levensverzekering bij Onderlinge 's-Gravenhage. Zo stelt u het aankopen van een direct ingaande lijfrente nog even uit tot het moment dat u het best uitkomt.

Een lijfrenteverzekering uitstellen bij Onderlinge 's-Gravenhage heeft voordelen. 

  •  U kiest zelf hoe lang u uw vrijkomende lijfrente wilt uitstellen (onder wettelijke voorwaarden)
  •  Het verzekerde bedrag op de nieuwe einddatum is gegarandeerd en biedt dus zekerheid
  •  Stelt u de uitkering tien jaar of langer uit, dan deelt u mee in de winst waardoor uw gegarandeerde bedrag op de einddatum kan toenemen
  •  U behoudt de belastingvoordelen van uw huidige lijfrenteverzekering
  •  Bij overlijden voor de einddatum keren wij 90% van de inleg uit aan de begunstigde. Dit bedrag moet worden aangewend voor een  nabestaandenlijfrente

 

Behoud van fiscale voordelen
Voor lijfrenteverzekeringen gelden fiscale regimes. Het regime geeft aan welke belastingregels gelden en welke mogelijkheden u heeft. Valt uw verzekering onder het oude regime (Pré Brede herwaardering), dan heeft u meer mogelijkheden dan onder het nieuwe regime.  Uw mogelijkheden hangen af van uw leeftijd en de belasting regels die voor uw lijfrenteverzekering gelden. U leest er hier meer over.

 

Zelf uw lijfrente uitstellen
Leden van Onderlinge ’s-Gravenhage kunnen het ook zelf regelen. Bereikt uw lijfrenteverzekering bij Onderlinge ’s-Gravenhage binnenkort de einddatum?
Dan bieden wij u de mogelijkheid om het uitstellen van uw lijfrente zelf te regelen, zonder bemiddeling en advies van een financieel adviseur.
Wij hebben alle relevante informatie hierover voor u op een rijtje gezet. In het Dienstverleningsdocument (DVD) en de toelichting op de DVD leest u welke diensten wij aanbieden en wat de kosten hiervan zijn.

 

Informatie

Of, en onder welke voorwaarden u bij Onderlinge ’s-Gravenhage of andere aanbieders rente-uitkeringen kunt aankopen, hangt af van het productaanbod bij Onderlinge ’s-Gravenhage of andere aanbieders. Vraag uw adviseur om informatie over de mogelijkheden en de voorwaarden. 


Maatwerkadvies
Een lijfrenteverzekering is een complex product met fiscale en juridische regels. Daarbij gaat het vaak om aanzienlijke bedragen en uw toekomstige financiële ruimte kan in grote mate afhankelijk zijn van uw lijfrenteverzekering. Van een goed advies over uw lijfrenteverzekering heeft u dan ook vaak nog vele jaren plezier. Uw financieel adviseur kent uw persoonlijke situatie en uw fiscale mogelijkheden en beperkingen. Hij adviseert u bij het nemen van de juiste beslissing en maakt graag een passende offerte voor u.

 

Meer weten?
De website wijzeringeldzaken.nl wijst consumenten de weg naar betrouwbare informatie over geldzaken. 'Wijzer in geldzaken' is een initiatief van het ministerie van Financiën, de financiële sector, voorlichtings- en consumentenorganisaties, de wetenschap en de overheid. Zij zetten zich in om de consument beter in staat te stellen financiële beslissingen te nemen. Onderlinge 's-Gravenhage ondersteunt dit initiatief. Hierdoor bent u beter in staat financiële beslissingen te nemen.

 

Het essentiële-informatiedocument bij dit product
Bij dit product hoort een essentiële-informatiedocument.

  • Algemene informatie over het essentiële-informatiedocument vindt u hier.
  • Het essentiële-informatiedocument dat hoort bij dit product kunt u lezen en eventueel uitprinten via deze link.
  • Algemene informatie over het essentiële-informatiedocument die de toezichthouder (AFM) beschikbaar heeft gesteld vindt u hier.

  

Essentiële-informatiedocument risico 1