Login adviseur

Het is 2 april 1895 als op de Lutherse Burgwal in Den Haag de heren Van Eck, Vreede, Siemens en Francken aan de eerste vergadering van de raad van toezicht van Onderlinge Levensverzekering-Maatschappij „'s-Gravenhage” U.A. beginnen. Twee dagen later, op 4 april 1895 is het zover. Onderlinge 's-Gravenhage is opgericht.

De opbouw

In die tijd waren er nog weinig sociale voorzieningen vanuit de overheid. Volgens het samen-sterk principe werd gekozen voor een onderlinge rechtsvorm. Zo kon een levensverzekering voor de kostprijs worden aangeboden, een uniek concept.

 

Een jaar na de oprichting heeft Onderlinge 's-Gravenhage al 5.000 leden met een verzekerd kapitaal van 500.000 gulden. Een goed resultaat, waar ook een degelijk beleggingsbeleid aan bijdraagt. OG ontwikkelt zich snel en verhuist al in 1897 naar de Wagenstraat in Den Haag.


De 20ste eeuw
OG begint de twintigste eeuw met een verzekerd kapitaal van 2,5 miljoen gulden en zo’n 20.000 leden. In de Zeestraat ondertussen, wordt in de jaren 70 een nieuw pand aangebouwd. Later wordt ook het pand ernaast, nummer 70 gekocht. In totaal blijft OG meer dan 100 jaar in de Zeestraat.


Nu en de toekomst
In 2019 verhuist OG van een historisch pand in het centrum naar een modern en bereikbaar kantoor aan de rand van de stad, Anna van Saksenlaan 10. OG slaat hiermee een nieuwe weg in, geïnspireerd op een nieuwe manier van werken. De Onderlinge-identiteit en onze kernwaarden Samen, Zeker en Betrokken zijn voelbaar en tastbaar op de nieuwe locatie.