Artikel

Actuele ontwikkelingen bij OG

02 apr 2024

Graag vertellen we je wat er speelt bij OG. Hier lees je meer over de jaarcijfers 2023, de ondertekening van het convenant Ouderen en toekomstbestendig wonen en de overname van de verzekeringsportefeuille van Nh1816.

 

Het gaat goed met OG!

2023 was een succesvol jaar voor Onderlinge ’s-Gravenhage. Producten zijn relevant aangepast in samenwerking met leden en hun adviseurs. Dit heeft geleid tot een hoge klantwaardering en een meer dan verdubbelde premieomzet naar € 258 miljoen. 
OG stelt € 4,5 miljoen aan 'te verdelen winst' over 2023 beschikbaar aan de leden. Lees hier meer in het verkorte jaarverslag.

 

OG ondertekent convenant Ouderen en toekomstbestendig wonen

OG ondersteunt 50 plussers om de regie te nemen over hun toekomst. Vanuit financieel perspectief geven wij inzicht in mogelijke belemmeringen voor een comfortabele oude dag en bieden we oplossingen om plezierig te leven en langer thuis te wonen. Om dit te versterken heeft OG op 5 april jl., in het bijzijn van minister Hugo de Jonge, het convenant Ouderen en toekomstbestendig wonen ondertekend. Dit convenant is opgesteld in samenwerking met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en de hypotheekbranche.

Minister Hugo de Jonge en een groep voor het convenant

Ondertekenaars helpen ouderen om passend te blijven of te gaan wonen. Ze geven ouderen tijdig inzicht in hun (financiële) mogelijkheden op het gebied van wonen, verhuizen en hypotheken. En brengen in kaart welke mogelijkheden er nu zijn en wat er nog ontbreekt gezien de woonwensen en behoeftes van ouderen. OG ondersteunt ouderen actief met het platform WOONZ.nl en haar overwaarde hypotheek (ZilverHuis Hypotheek).

 

Woonz.nl, de website voor wonen, service en zorg voor senioren

Woonz.nl richt zich op langer comfortabel thuis wonen voor senioren. We zijn in dit kader een onderzoek gestart met het Lectoraat Urban Ageing (Haagse Hogeschool) om vast te stellen waar de behoeftes liggen en hoe senioren regie kunnen nemen als langer thuis wonen lastiger wordt. Afgelopen maand hebben we met senioren en mantelzorgers over dit onderwerp groepsgesprekken gevoerd op het OG-kantoor. Op basis van de uitkomsten van deze gesprekken scherpen wij onze dienstverlening aan. Zo kunnen we met Woonz.nl senioren en mantelzorgers blijven ondersteunen.

 

Overname verzekeringsportefeuille Nh1816

OG heeft met Nh1816 Verzekeringen (Nh1816) overeenstemming bereikt over de overname van haar levensverzekeringsportefeuille. In totaal betreft het 11.600 uitvaartverzekeringen, een premievolume van € 1,6 miljoen en een verzekerde som van circa € 90 miljoen. Réseva Engelaer, financieel directeur OG: ‘Wij verwelkomen de klanten van Nh1816 graag als lid bij OG. Deze stap past in de strategie van OG. Wij willen onze portefeuille uitbouwen door middel van overnames. Hiermee bieden wij voor mensen in de tweede helft van het leven(50-plussers) individuele levensverzekeringen en producten en diensten op het gebied van wonen, werk en welzijn.´

 

OG 129 jaar!

Op donderdag 4 april bliezen wij bij Onderlinge ‘s-Gravenhage (figuurlijk) 129 kaarsjes uit! Want op deze dag werd OG 129 jaar geleden opgericht. Volgens het samen-sterk principe koos men voor een onderlinge rechtsvorm. Voor en met leden, en daar staan tot op vandaag nog steeds voor!