Let op! Geld lenen kost geld geld lenen kost geld waarschuwing

Overwaarde opnemen

Verzilver je overwaarde
met de ZilverHuis Hypotheek

Met de ZilverHuis Hypotheek verzilver je de overwaarde van je woning en ontvang je een maandelijkse uitkering om je pensioen aan te vullen. Om in aanmerking te komen voor deze hypotheekvorm hanteren we de leeftijd van minimaal 72 jaar voor beide partners.

Wanneer je een ZilverHuis Hypotheek afsluit, ontvang je van ons een periodieke uitkering voor de afgesproken termijn. De rente hoef je niet maandelijks aan ons te betalen. In plaats daarvan wordt deze rente opgeteld bij de schuld. Ook de periodieke uitkeringen tellen wij maandelijks op bij je schuld. Je huis blijft jouw eigendom en je kunt er gewoon in blijven wonen.

Een fijne oude dag

Wil je jouw pensioeninkomen aanvullen? Vind hier meer informatie over het verzilveren van je overwaarde.

Zo werkt de ZilverHuis Hypotheek

Kenmerken

 • De maximale lening is afhankelijk van de waarde van de woning, jouw leeftijd en het geldende rentepercentage.                
 • Je ontvangt een periodieke uitkering voor de afgesproken termijn. Jouw maandlasten blijven onveranderd want de rente wordt bijgeschreven bij de schuld.                
 • Het rentepercentage staat levenslang vast en wordt tussentijds niet aangepast. Dit geeft zekerheid voor de toekomst.                
 • Heb je een hypotheek bij een andere aanbieder? De ZilverHuis Hypotheek is onder voorwaarden af te sluiten naast een bestaande hypotheek.                
 • Mocht de schuld op een bepaald moment hoger zijn dan de waarde van de woning, dan vergoedt Onderlinge ’s-Gravenhage onder voorwaarden de restschuld.

Aandachtspunten

 • Jij (en je partner) hebben minimaal de leeftijd van 72 jaar bereikt.                
 • De rente die je verschuldigd bent over de hypotheek wordt bijgeschreven bij de schuld. De schuld neemt hierdoor toe. Hierdoor houd je minder overwaarde over als je jouw woning verkoopt.                
 • Als je in de toekomst een andere woning wilt kopen, dan moet je er rekening mee houden dat je minder overwaarde kan inbrengen in de hypotheek voor de aankoop van de nieuwe woning.                
 • Omdat je met de ZilverHuis Hypotheek (een gedeelte van) de overwaarde al hebt gebruikt, heeft dit impact op je erfenis. Wij adviseren je om dit te bespreken met jouw erfgenamen.                
 • Bij je overlijden moeten je nabestaanden de opgebouwde schuld terugbetalen. Dit kan bijvoorbeeld uit de opbrengst van de verkoop van je woning.                
 • Dit product is minder geschikt als je een hoog pensioeninkomen hebt en/of een groot vermogen.

advies

Een beslissing over een hypotheek is persoonlijk en vereist maatwerk. Je kunt dit product alleen afsluiten via een adviseur. Wij werken samen met onafhankelijke hypotheekadviseurs verspreid door heel Nederland. Zij staan graag klaar om je advies te geven, afgestemd op jouw persoonlijke wensen en situatie.

Vind een adviseur bij jou in de buurt

Onafhankelijk, persoonlijk en betrokken

Je hebt het maximaal aantal zoekopdrachten bereikt. Er zijn geen resultaten gevonden.

Rekentool

Bereken je potentiële leenbedrag of bekijk onze actuele hypotheekrente

Met de ZilverHuis Hypotheek verzilver je (een deel van) de overwaarde van jouw woning. Gebruik onze rekentool om een indicatie te krijgen van de mogelijkheden. Neem bij interesse contact op met een hypotheekadviseur om je verder te laten informeren.

Let op: Aan de uitslag van de rekentool kunnen geen rechten worden ontleend.

Aanvulling op je inkomen?

Bereken nu de mogelijkheden op basis van jouw gegevens.

Velden met een * zijn verplichte velden

Hypotheek

Leden aan het woord

De ZilverHuis Hypotheek van Onderlinge ’s-Gravenhage is sinds de introductie van 2022 een gewaardeerd product voor ruim 600 hypotheekadviseurs. Een mooie gelegenheid om met ZilverHuis Hypotheek klanten in gesprek te gaan.

"Er zit veel geld in het huis, dat niet te besteden was. Met de ZilverHuis Hypotheek heb ik een aanvulling om prettiger te leven. Zo wil ik graag in mijn auto blijven rijden en leuke dingen blijven doen. Dat is best lastig met een klein aanvullend pensioen. Zeker omdat er een hoop lasten zijn en het allemaal duurder wordt. De ZilverHuis Hypotheek was een welkome oplossing."

- Meneer Van Soest

Contact

Neem gerust
contact met ons op

Bel ons

Wij zijn bereikbaar van maandag tot
en met vrijdag tussen 8.00 en 17.30 uur.

Stuur ons een e‑mail

Wij beantwoorden je e‑mail
binnen 5 werkdagen.