Artikel

In gesprek met een ZilverHuis Hypotheek klant: de heer van Soest

14 feb 2024

De ZilverHuis Hypotheek van Onderlinge ’s-Gravenhage is sinds de introductie van 2022 een gewaardeerd product voor ruim 600 hypotheekadviseurs. Een mooie gelegenheid om met een ZilverHuis Hypotheek klant in gesprek te gaan.

Prettiger leven door maandelijkse aanvulling op inkomen

Meneer Van Soest ontvangt door middel van de ZilverHuis Hypotheek een periodieke uitkering bovenop zijn pensioen en AOW. Hij vertelt: “Ik ben alleenstaand en ik heb een eigen huis. En ik heb geen behoefte om te verhuizen naar een flatje. Dat is ook duur trouwens tegenwoordig. Er zit veel geld in het huis, dat niet te besteden was. Met de ZilverHuis Hypotheek heb ik een aanvulling om prettiger te leven.” Als we vragen wat dit voor hem betekent vertelt hij: “Zo wil ik graag in mijn auto blijven rijden en leuke dingen blijven doen. Dat is best lastig met een klein aanvullend pensioen. Zeker omdat er een hoop lasten zijn en het allemaal duurder wordt. De ZilverHuis Hypotheek was een welkome oplossing.” Meneer Van Soest had al informatie gevonden over een overwaarde-hypotheek voordat hij naar een financieel adviseur stapte. Hij las erover in het tijdschrift van Elsevier en in het boekje van Vereniging van Eigen Huis.

Financieel advies

 De ZilverHuis Hypotheek is niet af te sluiten zonder tussenkomst van een financieel adviseur. Meneer van Soest had nog geen adviseur maar kwam bij een aangesloten adviseur van OG uit. Het advies van de adviseur was duidelijk. Meneer van Soest had het fijn gevonden wanneer hij ook een eenmalige uitkering had kunnen krijgen voor de kosten van taxatie, advies en notaris. Maar met zijn eigen financiële middelen was het mogelijk de hypotheek rond te krijgen.

Voldoet de ZilverHuis Hypotheek aan de verwachting?

Meneer Van Soest is erg tevreden. Hij zegt enthousiast: “Het wordt (uiteraard) elke maand overgemaakt. Ik kan weer meer leuke dingen doen. En ik heb wat veranderingen in huis gedaan en ga weer lekker een hapje eten.” Wanneer meneer met ons in gesprek is grijpt hij meteen de kans om nog een vraag te stellen. “Ik heb gekozen voor een looptijd van de periodieke uitkering van 10 jaar, moet ik daarna mijn huis verkopen?” Wij leggen graag uit dat dit niet het geval is. De looptijd van zowel de lening als de vaste rente is levenslang, de uitkeringen stoppen in zijn geval na 10 jaar.