Login adviseur


ZilverHuis
   Hypotheek
Comfortabel en veilig thuis
blijven wonen of maandelijks een
extra uitkering om van uw oude dag
te kunnen genieten? Dat kan met
de ZilverHuis Hypotheek.
Een toekomstbestendige woning

Met de ZilverHuis Hypotheek kunt u met het oog op de toekomst, aanpassingen verrichten aan uw huis. Denk hierbij aan een aangepaste badkamer en drempelvrije doorgangen. Zo kunt u langer zelfstandig en onbezorgd thuis blijven wonen.

Liever meer te besteden?
U kunt uw overwaarde natuurlijk ook gebruiken voor andere wensen. Misschien wilt u liever iedere maand wat meer te besteden hebben? Bijvoorbeeld om hulp aan huis in te kopen of om wat vrijer van uw oude dag te genieten en leuke dingen te ondernemen. Een klein deel van uw overwaarde verzilveren kan al een groot verschil maken op uw dagelijkse leven.

Bel ons gerust 070 342 11 11 of laat ons u terugbellen
Laatste blogupdate
Mededeling Staatscourant 16 augustus 2023
Denk met ons mee

Wilt u meedenken over onze service, diensten en producten?

De ZilverHuis Hypotheek

Als u de AOW-leeftijd heeft bereikt en u graag langer zelfstandig in uw huis wilt blijven wonen, dan moeten er mogelijk aanpassingen aan de woning verricht worden. Of misschien wilt u maandelijks extra bestedingsruimte hebben om te kunnen genieten van uw oude dag? Beschikt u over een koopwoning, maar heeft u onvoldoende pensioen of vermogen? Dan is de ZilverHuis Hypotheek wellicht een goede oplossing voor u. Met de ZilverHuis Hypotheek neemt u (een deel van) de overwaarde van uw huis op. U kunt met het bedrag dat vrijkomt uw huis aanpassen.

Nieuwe voorwaarden ZilverHuis Hypotheek
Een kenmerk van de ZilverHuis Hypotheek is dat de maandlasten onveranderd blijven omdat de rente wordt bijgeschreven bij de schuld. De stijgende rente heeft gevolgen voor de hoogte van de bij te schrijven rente en daarmee de oplopende schuld. Onder de huidige omstandigheden kiezen we er voor om tijdelijk alleen de ZilverHuis Hypotheek aan te bieden met een periodieke uitkering. Voor deze hypotheekvorm hanteren we de aanvangsleeftijd van minimaal 72 jaar voor beide partners. Vraag uw adviseur naar de mogelijkheden.

Bereken hier uw leenbedrag of bekijk onze actuele hypotheekrente.

Hypotheekadviseur nodig?
Download de brochure

Wat moet u weten over de ZilverHuis Hypotheek?

Wat moet u weten over de ZilverHuis Hypotheek?

Ik blijf graag in mijn vertrouwde omgeving wonen met mijn kleinkinderen in de buurt

Belangrijke informatie

Voordelen

 •  U hoeft geen hoog pensioeninkomen te hebben om de overwaarde op uw woning te verzilveren. De maximale lening is afhankelijk van de waarde van uw woning, uw leeftijd en het geldende rentepercentage.
 •  Uw maandlasten blijven onveranderd. De rente wordt bijgeschreven bij uw schuld.
 •  Het rentepercentage staat levenslang vast en wordt tussentijds niet aangepast.
 •  Heeft u nog een hypotheek bij een andere aanbieder? De ZilverHuis Hypotheek is onder voorwaarden af te sluiten naast een bestaande hypotheek.
 •  Mocht uw schuld op een bepaald moment hoger zijn dan de waarde van uw woning, dan vergoedt Onderlinge ’s-Gravenhage onder voorwaarden de restschuld.

   

   

Aandachtspunten

 • Allebei minimaal de leeftijd van 72 jaar hebben bereikt.
 •  De rente die u verschuldigd bent over uw ZilverHuis Hypotheek wordt bijgeschreven bij uw schuld. Uw schuld neemt hierdoor toe. Hierdoor houdt u minder overwaarde over als u uw woning verkoopt.
 •  Als u in de toekomst een andere woning wilt kopen, dan moet u er rekening mee houden dat u (een gedeelte van) uw overwaarde al gebruikt heeft. U kunt hierdoor minder overwaarde inbrengen in de hypotheek voor de aankoop van de nieuwe woning.
 •  Omdat u met de ZilverHuis Hypotheek (een gedeelte van) uw overwaarde al heeft gebruikt, wordt de erfenis in de toekomst mogelijk lager. Wij adviseren u om dit te bespreken met uw erfgenamen.
 •  Als u een nieuwe partner krijgt (of als uw huidige partner geen medeschuldenaar is van de ZilverHuis Hypotheek), dan kan hij/zij de ZilverHuis Hypotheek na uw overlijden niet voortzetten. Dit geldt ook voor eventueel inwonende kinderen. Bij uw overlijden moeten zij de opgebouwde schuld terugbetalen. Dit kan bijvoorbeeld uit de opbrengst van de verkoop van uw woning.
 •  Dit product is mogelijk minder geschikt als u een hoog pensioeninkomen en/of hoog vermogen heeft. Laat u hierover adviseren door uw (hypotheek-)adviseur.
 •  De betaalbaarheid van de ZilverHuis Hypotheek, en eventueel de eerste hypotheek elders, moet op inkomen getoetst worden.

Bereken uw leenbedrag of bekijk onze actuele hypotheekrente

Met de ZilverHuis Hypotheek verzilvert u (een deel van) de overwaarde van uw woning. Gebruik onze rekentool om een indicatie te krijgen van uw mogelijkheden. Neem bij interesse contact op met een hypotheekadviseur om u nader te informeren.

Let op: Aan de uitslag van de rekentool kunnen geen rechten worden ontleend

Bereken uw leenbedrag of bekijk onze actuele hypotheekrente

Spreekt de ZilverHuis Hypotheek u aan?

Een beslissing over een hypotheek is persoonlijk en vereist maatwerk. U kunt dit product alleen afsluiten via een adviseur. Wij werken samen met onafhankelijke hypotheekadviseurs verspreid door heel Nederland. Zij staan graag klaar om u advies te geven, afgestemd op uw persoonlijke wensen en situatie. Vind hier een hypotheekadviseur bij u in de buurt.