Artikel

Gebruik de overwaarde van je woning voor verduurzaming en energiebesparing

28 jun 2024

Ondanks dat er veel te doen is rond het stoppen van de salderingsregeling, is het verduurzamen van je woning nog steeds een goed idee. Zo draag je bij aan een betere wereld, kun je op je energieverbruik besparen en kan het zorgen voor een waardestijging van je woning. Maar dan moet je hier natuurlijk wel de middelen voor hebben. Met de ZilverHuis Hypotheek kun je geld vrijmaken uit de overwaarde van je huis. In dit artikel gaan we in op de mogelijkheden die er zijn.

Waar kun je je overwaarde voor gebruiken?

Er zijn verschillende redenen waarom je je woning zou willen verduurzamen De eenmalige uitkering van de ZilverHuis Hypotheek kan worden gebruikt voor het investeren in bijvoorbeeld dubbel glas of isolatie. Dit levert een aangenamer woonklimaat op en vermindert het verlies van warmte. Je kunt het vrijgekomen bedrag ook investeren in zonnepanelen.

Ook kan de eenmalige uitkering gebruikt worden voor de aanschaf van een warmtepomp. Een warmtepomp is energiezuiniger en stoot minder Co2 uit dan een cv-ketel. Er zijn ook warmtepompen die in de zomer het huis kunnen koelen, waardoor een airco overbodig wordt.

Kosten voor verduurzaming

Houd rekening met de onderstaande kosten:

  • voor dubbel glas (inclusief installatie) variëren de kosten tussen de €100,- en €150,- per vierkante meter, afhankelijk van het soort dubbel glas dat je kiest.
  • voor zonnepanelen bedragen de kosten ongeveer tussen de €500,- en €600,- per zonnepaneel (inclusief installatie).
  • voor een warmtepomp zijn de kosten afhankelijk van het soort warmtepomp dat je kiest. De kosten van de aanschaf van een warmtepomp liggen tussen de €5.000,- en €25.000,-. Voor de aanschaf en installatie van een warmtepomp kun je ook in aanmerking komen voor Investeringssubsidie duurzame energie (ISD).

Conclusie

Verduurzamen loont. Je draagt bij aan een beter milieu, de waarde van de woning neemt toe en het is gunstig voor de energierekening. Met de ZilverHuis Hypotheek van Onderlinge ’s-Gravenhage kun je een eenmalige uitkering van maximaal €30.000,- aanvragen, in combinatie met een periodieke uitkering. Het is altijd verstandig om advies in te winnen bij een adviseur die jou kan vertellen wat de beste oplossing is voor jouw persoonlijke situatie.

03 jun 2024

Overwaarde van je woning opnemen met de ZilverHuis Hypotheek

Lees meer over Overwaarde van je woning opnemen met de ZilverHuis Hypotheek

07 mei 2024

Het benutten van overwaarde van je woning en fiscale aspecten

Lees meer over Het benutten van overwaarde van je woning en fiscale aspecten

06 feb 2024

Aanvulling op pensioen door overwaarde

Lees meer over Aanvulling op pensioen door overwaarde