Artikel

Aanvulling op pensioen door overwaarde

06 feb 2024

De ZilverHuis Hypotheek van Onderlinge ’s-Gravenhage is sinds de introductie van 2022 een gewaardeerd product voor ruim 600 hypotheekadviseurs. Een mooie gelegenheid om met een ZilverHuis Hypotheek klant in gesprek te gaan.

Na hard werken is het tijd om te genieten

Mevrouw Vleeming ontvangt op dit moment een maandelijkse uitkering vanuit de ZilverHuis Hypotheek uit de overwaarde van de woning. Ze is er blij mee en legt uit: “Ik woon samen met mijn man en wij hebben geen kinderen. De hypotheek op ons huis is volledig afgelost. We hebben altijd hard gewerkt maar ons vermogen zit in stenen. Als er een oplossing is om over dat vermogen te beschikken, dan willen we daar nu van genieten.” Mevrouw Vleeming en haar man hebben wel een paar jaar nagedacht voordat zij de keuze maakten. “We hebben eerst met onze belastingadviseur om tafel gezeten, die kennen wij al lang en vertrouwen wij. We zijn door hem doorverwezen naar een financieel adviseur en zijn uitgekomen op een overwaarde hypotheek.

Het extra geld stelt je in staat om duurzaam te leven

Mevrouw Vleeming heeft een aantal wensen die ze met het geld kan realiseren. “We vinden het fijn dat we prettig kunnen leven zonder financiële zorgen. Ik vind het leuk om naar het theater te gaan en dit doe ik dan ook vaak. We zouden graag nog een nieuwe auto aanschaffen en misschien nog wat veranderingen aan ons huis doorvoeren. We hebben ook wel nagedacht over het levensloopbestendig maken van de woning.” Naast deze wensen kiezen zij en haar man bewust voor een duurzame levensstijl en dragen op deze manier bij aan de samenleving. Ze vertelt: “Het eten dat we kopen is 100% biologisch. Bij het aanschaffen van spullen kijken we naar biologische opties, bijvoorbeeld biologisch geteelde tuin- en kamerplanten, maar ook beddengoed van biologisch geteelde materialen. Een duurzame levensstijl kost wel veel geld. Met het vrijgekomen geld kunnen we ons dit goed veroorloven.” 

Financieel advies

Op de vraag hoe mevrouw Vleeming op een overwaarde hypotheek is gekomen, antwoordt ze: “Mijn ouders hadden hun huis ook helemaal vrij van hypotheek. Zij konden wat extra geld ook goed gebruiken. Het is al een tijd geleden en het was een iets andere constructie, namelijk een doorlopende lening. Maar ik wist dus dat er dergelijke opties waren, 13 jaar geleden al. We hebben ons goed ingelezen, en de website bekeken. En na een oriënterend gesprek hadden we er een goed gevoel bij.

Men is huiverig als het aankomt op een overwaarde hypotheek

Mevrouw Vleeming is erg tevreden met de financiële oplossing. Toch merkt ze in haar omgeving als ze er wel eens over vertelt, dat niet iedereen enthousiast is over een overwaarde hypotheek. “Ik probeer mensen ook te laten weten dat het een fijne oplossing is. Je hebt hard gewerkt voor het geld. En waarom niet nu ervan genieten en plezieriger leven?” Zij vermoedt dat het ligt aan de generatie. “Onze generatie is opgegroeid in een spaarmodus en wil geen schulden. Wij zijn tevreden met het bedrag dat we hebben opgenomen en je geld is niet ineens op, er is nog veel ruimte.”

14 feb 2024

In gesprek met een ZilverHuis Hypotheek klant: de heer van Soest

Lees meer over In gesprek met een ZilverHuis Hypotheek klant: de heer van Soest

15 sep 2023

Extra plezier in dagelijks leven door de ZilverHuis Hypotheek

Lees meer over Extra plezier in dagelijks leven door de ZilverHuis Hypotheek

12 mrt 2024

Dubbele zekerheid met de ZilverHuis Hypotheek

Lees meer over Dubbele zekerheid met de ZilverHuis Hypotheek