Artikel

Extra plezier in dagelijks leven door de ZilverHuis Hypotheek

15 sep 2023

De ZilverHuis Hypotheek van Onderlinge ’s-Gravenhage is sinds de introductie van 2022 een gewaardeerd product voor ruim 610 hypotheekadviseurs.

Rob van Drimmelen, hypotheekadviseur bij NBG Finance en Hypotheekforyou, vertelt over een klant die hij blij kon maken met een financiële oplossing voor een gelukkige oude dag. “Met aandacht en goed beslagen ten ijs komen, kan je veel van toegevoegde waarde zijn voor senioren!” Een mooie introductie van ons gesprek.

Rob van Drimmelen

Rob van Drimmelen

Financieel advies voor senioren

De ZilverHuis Hypotheek is een overwaarde-hypotheek speciaal ontworpen voor senioren. Rob vertelt over zijn betrokkenheid bij het advies voor de klant: “Het is van groot belang om de hulpvraag van de senior in kaart te brengen. Het sociale aspect speelt hierbij een belangrijke rol. Bij de meeste senioren is het verzilveren van de overwaarde van de woning een grote stap. Mensen zijn er onbekend mee, misschien wat conservatiever en ook zorgvuldig over hun nalatenschap. Deze factoren moet je dus als adviseur goed  bespreken. Geduldig uitleggen, men wijzen op het gesprek met de kinderen hierover. Neem de tijd en wees zorgvuldig, dan kan je uiteindelijk heel veel voor men betekenen.”

Een blije klant

Met een glimlach vertelt Rob over een klant die hij laatst uitstekend van dienst kon zijn. “De man heeft een AOW-uitkering en een klein pensioen waar hij van rond moest komen. Met de gestegen kosten van de afgelopen anderhalf jaar, kon hij de eindjes (bijna) niet meer aan elkaar knopen. Daarbij werd hij ook nog onrustig over hoe het er in de toekomst uit gaat zien. Denk bijvoorbeeld aan de energietoeslag en vervallen van het prijsplafond.”

De klant woont in een huis met een waarde van ruim €500.000,-. Hij heeft maar een beperkt deel van deze overwaarde hoeven aanspreken. “Door de maandelijkse periodieke uitkering uit de overwaarde van zijn woning, heb ik hem ‘weer plezier van leven’ kunnen geven. Dat is toch prachtig!”

Rol adviseur essentieel

Volgens Rob is dit een kenmerkend voorbeeld. Deze generatie senioren met eigen woning hebben forse waardestijgingen meegemaakt, zijn over het algemeen spaarzaam geweest en hebben de hypotheek veelal grotendeels afgelost. Daartegenover staat dat er voor deze generatie lang niet altijd sprake is van een goed pensioen. “En ja, daar was de woning voor bedoeld”, vult Rob aan.

Onder senioren is niet veel bekend over de mogelijkheden van het verzilveren van overwaarde. Zij leven met vragen als ‘ben ik niet te oud voor een lening?’ of ‘ik heb alleen AOW met een klein pensioen, dan kom ik toch niet in aanmerking voor het aanvragen van een lening?’ Een mooie taak voor (hypotheek)adviseurs om hen te informeren en de mogelijkheden te bespreken.

Er is meer mogelijk dan je denkt. Iedereen verdient een mooie oude dag in een prettige en leefbare omgeving. Door overwaarde te gebruiken, kunnen wensen werkelijkheid worden. 

Gelukkig ouder worden in Nederland doen we samen. 

12 mrt 2024

Dubbele zekerheid met de ZilverHuis Hypotheek

Lees meer over Dubbele zekerheid met de ZilverHuis Hypotheek

20 mrt 2023

Meer mogelijk met overwaarde

Lees meer over Meer mogelijk met overwaarde

30 aug 2023

Pensioen aanvullen met overwaarde

Lees meer over Pensioen aanvullen met overwaarde