Artikel

Dubbele zekerheid met de ZilverHuis Hypotheek

12 mrt 2024

De ZilverHuis Hypotheek is een overwaarde hypotheek, speciaal ontwikkeld voor mensen vanaf 72 jaar. Met de ZilverHuis Hypotheek kan elke maand een deel van de overwaarde uit de woning worden opgenomen voor een plezierige oude dag.

Voor Onderlinge ’s-Gravenhage is zekerheid voor de klant een belangrijk aspect. Die verantwoordelijkheid nemen wij serieus. Aan de Zilverhuis Hypotheek hebben wij twee productkenmerken toegevoegd die de zekerheid voor onze klanten vergroten:

  • Restschuldgarantie
  • Vast rentepercentage

Zekerheid op de woningmarkt, zelfs bij een restschuld

Door de zogenaamde restschuldgarantie bieden wij zekerheid aan klanten (of hun erfgenamen) zo dat zij niet met een restschuld achterblijven bij verkoop van de woning. Een restschuld ontstaat wanneer de opbrengst van de verkoop van de woning lager is dan de opgebouwde hypotheekschuld, bijvoorbeeld als de waarde van de woning afneemt. Onder voorwaarden neemt Onderlinge ’s-Gravenhage deze restschuld voor haar rekening. Dit noemen wij restschuldgarantie. De restschuldgarantie is een extra zekerheid voor de klant.

Zekerheid door vaststaande rente

Door het bieden van een vast rentepercentage geven wij zekerheid over de lasten van de ZilverHuis Hypotheek tijdens de gehele duur van de lening. Bij deze hypotheek staat de rente tot de verkoop van de woning vast. Vanaf het moment van afsluiten is precies duidelijk hoe het verloop van de lening eruit ziet. De rente wordt bijgeschreven bij de lening. De hoogte van het rentepercentage blijft altijd hetzelfde. Je wordt dus niet verrast door een plotselinge stijging van het rentepercentage.

Wil je meer weten over de unieke kenmerken van de ZilverHuis Hypotheek? Of ben jij financieel adviseur en wil je met ons samenwerken? Neem dan contact met ons op door een mail te sturen naar partnermanagement@ogmail.nl.

Gelukkig ouder worden in Nederland doen we samen. 

Details over de restschuldgarantie en de levenslange rente vind je in onze Algemene Voorwaarden.

15 sep 2023

Extra plezier in dagelijks leven door de ZilverHuis Hypotheek

Lees meer over Extra plezier in dagelijks leven door de ZilverHuis Hypotheek

30 aug 2023

Pensioen aanvullen met overwaarde

Lees meer over Pensioen aanvullen met overwaarde

28 aug 2023

Zelfstandig ouder worden, hoe financier je dat?

Lees meer over Zelfstandig ouder worden, hoe financier je dat?