Artikel

Pensioen aanvullen met overwaarde

30 aug 2023

Een extra aanvulling op het pensioen nodig? Er zijn verschillende mogelijkheden om pensioeninkomen te verruimen. Denk bijvoorbeeld aan een lijfrenteverzekering of het benutten van de overwaarde van de eigen woning. Het verzilveren van de overwaarde op de eigen woning kan een oplossing zijn.

Geld in stenen

Overwaarde op de woning komt normaal gesproken vrij bij verkoop van de woning. Dit ‘spaarpotje’ kan ook vóór die tijd gebruikt worden als aanvulling op pensioen, om het onderhoud van de woning te betalen of periodiek te schenken aan de (klein)kinderen.

Bijna alle senioren (92%) hebben overwaarde op hun woning, blijkt uit het grote 55+ Woonwensonderzoek onderzoek van Ruigrok in opdracht van Verenging Eigen Huis. Hun geld zit letterlijk in stenen. 87% van hen heeft de overwaarde nog niet benut als aanvulling op het pensioen of dekking van stijgende dagelijkse kosten.

Overwaarde verzilveren

Ook na ingang van het pensioen is het mogelijk om de overwaarde op te nemen en met een periodieke uitkering het pensioen aan te vullen, zonder extra maandlasten. De ZilverHuis Hypotheek is hiervoor een goed e optie.

Niet veel senioren zijn bekend met de mogelijkheden van het verzilveren van overwaarde. Zij vragen zich af: ‘Ben ik niet te oud voor een lening?’ of ‘Ik heb alleen AOW met een klein pensioen, kom ik dan wel aanmerking?’ Adviseurs kunnen deze drempel voor senioren verlagen. Een periodieke aanvulling op het pensioen kan direct het verschil maken. Bespreek de mogelijkheden van het verzilveren van overwaarde met je klant . Er is meer mogelijk dan gedacht!

Gelukkig ouder worden doen we samen.

20 mrt 2023

Meer mogelijk met overwaarde

Lees meer over Meer mogelijk met overwaarde

28 aug 2023

Zelfstandig ouder worden, hoe financier je dat?

Lees meer over Zelfstandig ouder worden, hoe financier je dat?

12 mrt 2024

Dubbele zekerheid met de ZilverHuis Hypotheek

Lees meer over Dubbele zekerheid met de ZilverHuis Hypotheek