Artikel

Nu nadenken over later

13 jun 2023

Inkomen voor later is een belangrijk onderwerp voor mensen van alle leeftijden. Het is verstandig om tijdig na te denken over de planning van je pensioeninkomen, want het kost tijd om dat op te bouwen. We leggen graag uit waarom het loont om nu alvast bewust bezig te zijn met later.

We leven langer

Mensen leven langer dan ooit tevoren. Vooruitgang in de gezondheidszorg en veranderingen in levensstijl zorgen ervoor dat veel mensen naar verwachting 80, 90 of zelfs ouder worden. Dit betekent dat je voldoende inkomen nodig hebt om jezelf gedurende een steeds langere periode te onderhouden.

Levensonderhoud wordt duurder

De kosten van ons levensonderhoud nemen voortdurend toe. Daarom is het belangrijk om te sparen en te investeren om ook na je pensioen, wanneer inkomstenbronnen wegvallen, op een manier te kunnen blijven leven die je gewend bent en prettig vindt.

Onverwachte gebeurtenissen

Er kunnen altijd onverwachte gebeurtenissen plaatsvinden die van invloed zijn op het pensioeninkomen, zoals ziekte of baanverlies. Inkomensplanning helpt je om ervoor te zorgen dat je een financieel vangnet hebt.

Vooruitkijken

Nadenken over inkomen voor later is cruciaal voor iedereen, jong en oud. Door actief na te denken over je (pensioen)inkomen kun je er nu voor zorgen dat je straks voldoende inkomen hebt om een gelukkig en comfortabel leven te leiden.

‘Gelukkig ouder worden doen we samen’ is de missie van Onderlinge ‘s-Gravenhage. Wij bieden zekerheid rondom (pensioen)inkomen met lijfrenteproducten. Lees over ondersteuning bij jouw inkomensplanning of vraag je adviseur – financieel planner voor meer informatie.

28 aug 2023

Zelfstandig ouder worden, hoe financier je dat?

Lees meer over Zelfstandig ouder worden, hoe financier je dat?

04 okt 2023

Gelukkig ouder worden volgens Axel de Boer

Lees meer over Gelukkig ouder worden volgens Axel de Boer

08 mrt 2023

Derdepijlerpensioen verdient meer aandacht

Lees meer over Derdepijlerpensioen verdient meer aandacht