Groep en minister Hugo de Jonge voor het convenant

Artikel

OG ondertekent het convenant ‘Ouderen en toekomstbestendig wonen’

11 apr 2024

OG helpt 50-plussers om de regie te nemen over hun toekomst. Vanuit financieel perspectief bieden wij inzicht in mogelijke belemmeringen en oplossingen om langer thuis te wonen en een comfortabele oude dag.

Het ondertekenen van het convenant 'Ouderen en toekomstbestendig wonen' op 5 april jl. , door minister Hugo de Jonge en partijen uit de hypothekenbranche waaronder OG, sluit hier naadloos op aan. In samenwerking met het ministerie van Binnenlandse Zaken en partijen uit de hypothekenbranche, is dit convenant opgesteld om het bewustzijn en de kennis van ouderen over hun (financiële) mogelijkheden op het gebied van wonen, verhuizen en hypotheken te vergroten.

Minister

Bewustwording en kennis ouderen

OG  bevordert nu al de bewustwording en de kennis van ouderen met het platform Woonz.nl, de ZilverHuis Hypotheek en de SEH opleiding ‘Senioren in beeld’ (met PE punten). Daarnaast gaat OG samen met adviseurs aan de slag om proactief de ‘drempels’ die ouderen ervaren om in gesprek te gaan met hun adviseur over woonwensen en mogelijkheden, te verlagen. Hiervoor ontwikkelen wij voor de adviseur een uitgebreide toolkit.

Voor ouderen is het verstandig om vroegtijdig na te denken over hun toekomstige woonwensen. Laten we er daarom gezamenlijk voor zorgen dat zij tijdig en gedegen worden geïnformeerd en de mogelijkheden kennen.

Contact

Wil je meer weten over de inhoud van het convenant, de mogelijkheden die OG biedt (Woonz.nl, ZilverHuis Hypotheek) of heb je interesse in de toolkit, neem dan contact op met onze partnermanager Ruud Eling via ruud.eling@ogmail.nl.

Gelukkig ouder worden doen we samen!

02 apr 2024

Actuele ontwikkelingen bij OG

Lees meer over Actuele ontwikkelingen bij OG

15 nov 2023

Podcast: het maatschappelijk vraagstuk van vergrijzing

Lees meer over Podcast: het maatschappelijk vraagstuk van vergrijzing

21 jun 2023

Gelukkig ouder worden doen we samen

Lees meer over Gelukkig ouder worden doen we samen