Login adviseur

Direct Ingaande Lijfrente

Bereikt uw lijfrenteverzekering bij Onderlinge ’s-Gravenhage of bij een andere financiële instelling binnenkort de einddatum? Dan heeft u waarschijnlijk al bericht ontvangen over de verschillende mogelijkheden. Stelt u de uitkering nog even uit? Dat kan met de Onderlinge Lijfrente. Of gebruikt u de uitkering van uw lijfrenteverzekering om een Onderlinge Direct Ingaande Lijfrente aan te kopen? Bij ons kunt u dat zelf regelen of via een met ons samenwerkende adviseur. U kunt hier een adviseur vinden.

 

De Onderlinge Direct Ingaande Lijfrente is een levensverzekering waarvoor u eenmalig een bedrag betaalt (de uitkering van uw lijfrenteverzekering). U ontvangt dan vervolgens gedurende een vooraf vastgestelde periode iedere maand een uitkering. Met deze maandelijkse uitkering kunt u uw AOW en mogelijk uw pensioen aanvullen. U kunt kiezen voor:

 

  •  een tijdelijke direct ingaande lijfrente, deze keert maximaal uit tot de vooraf door u bepaalde datum, of;
  •  een levenslange direct ingaande lijfrente, deze keert uit zolang de verzekerde(n) in leven is (zijn);
  • een combinatie  van beiden.

 

Uw mogelijkheden hangen af van uw leeftijd en de belasting regels die voor uw lijfrenteverzekering gelden. U leest er hier meer over.

 

Expirerende verzekering bij een andere financiële instelling

Heeft u een lijfrenteverzekering die bij een andere instelling de einddatum bereikt? U kunt dan de Onderlinge Direct Ingaande Lijfrente alleen via een adviseur afsluiten.

 

Expirerende verzekering bij Onderlinge ’s-Gravenhage
Leden met een lijfrenteverzekering bij Onderlinge ’s-Gravenhage kunnen de Onderlinge Direct Ingaande Lijfrente zelf afsluiten, zonder advies of bemiddeling van een financieel adviseur. Wij hebben alle relevante informatie hierover voor u op een rijtje gezet.


Een lijfrenteverzekering is een complex product met fiscale en juridische regels. Het is van groot belang dat u voor het afsluiten van de verzekering voldoende op de hoogte bent hiervan. Onderlinge ’s-Gravenhage verstrekt géén advies, maar we geven uiteraard wel informatie als u dat nodig hebt. Via een kennis- en ervaringstoets bepalen wij of u voldoende kennis en ervaring heeft om deze verzekering zonder advies af te sluiten. Deze toets maakt onderdeel uit van het aanvraagproces.


Aan het rechtstreeks afsluiten zijn kosten verbonden. Deze kosten bedragen € 99,-. Meer informatie hierover vindt u in de Vergelijkingskaart.

 

Meer weten?

Met de  verzekeringskaart Direct ingaande lijfrenteverzekering  kunt u in één oogopslag de meest relevante dekkingsinformatie zien. De Verzekeringskaart helpt u de verzekering van Onderlinge ’s-Gravenhage te vergelijken met andere aanbieders.    De voorwaarden voor dit product zijn opgenomen in de Algemene voorwaarden Levensverzekering

 

Wijzer in  geldzaken

De website wijzeringeldzaken.nl wijst consumenten de weg naar betrouwbare informatie over geldzaken. 'Wijzer in geldzaken' is een initiatief van het ministerie van Financiën, de financiële sector, voorlichtings- en consumentenorganisaties, de wetenschap en de overheid. Zij zetten zich in om de consument beter in staat te stellen financiële beslissingen te nemen. Onderlinge 's-Gravenhage ondersteunt dit initiatief. Hierdoor bent u beter in staat financiële beslissingen te nemen.