Login adviseur

Direct Ingaande Lijfrente

Bereikt uw lijfrenteverzekering bij Onderlinge ’s-Gravenhage binnenkort de einddatum? Dan heeft u waarschijnlijk al bericht van ons ontvangen over de verschillende mogelijkheden. Stelt u de uitkering nog even uit met onze Lijfrente Uitstelverzekering? Of gebruikt u de uitkering van uw lijfrenteverzekering om een Onderlinge Direct Ingaande Lijfrente aan te kopen? Bij ons kunt u dat zelf regelen.

De Onderlinge Direct Ingaande Lijfrente is een levensverzekering waarvoor u eenmalig een bedrag betaalt (de uitkering van uw lijfrenteverzekering). U ontvangt dan vervolgens voor een vooraf vastgestelde periode iedere maand een uitkering. Met deze maandelijkse uitkering kunt u uw AOW en mogelijk uw pensioen aanvullen. U kunt kiezen voor:

 

  •  een tijdelijke direct ingaande lijfrente, deze keert maximaal uit tot de vooraf door u bepaalde datum, of;
  •  een levenslange direct ingaande lijfrente, deze keert uit zolang de verzekerde(n) in leven is (zijn).

 

Uw mogelijkheden hangen af van uw leeftijd en de belasting regels die voor uw lijfrenteverzekering gelden. U leest er hier meer over.

 

Zelf uw Onderlinge Direct Ingaande Lijfrente afsluiten
Leden met een lijfrenteverzekering bij Onderlinge ’s-Gravenhage kunnen de Onderlinge Direct Ingaande Lijfrente zelf afsluiten, zonder advies of bemiddeling van een financieel adviseur. Een lijfrenteverzekering is een complex product met fiscale en juridische regels. Het is van groot belang dat u voor het afsluiten van de verzekering voldoende op de hoogte bent hiervan. Onderlinge ’s-Gravenhage verstrekt géén advies. Via een kennis- en ervaringstoets, die onderdeel uitmaakt van het aanvraagproces, bepalen wij of u voldoende kennis en ervaring heeft om deze verzekering zonder advies af te sluiten. Deze toets maakt onderdeel uit van het aanvraagproces.
Wij hebben alle relevante informatie hierover voor u op een rijtje gezet.


In het Dienstverleningsdocument (DVD) en de toelichting op de DVD leest u welke diensten wij aanbieden en wat de kosten hiervan zijn.


De kenmerken van de Direct Ingaande Lijfrente van Onderlinge ’s-Gravenhage zijn:

  •  Alleen af te sluiten door leden van Onderlinge ’s-Gravenhage
  •  Maandelijkse uitkeringen
  •  Eén en twee verzekerden mogelijk
  •  Tijdelijke en levenslange lijfrentes

 

Meer weten?
De website wijzeringeldzaken.nl wijst consumenten de weg naar betrouwbare informatie over geldzaken. 'Wijzer in geldzaken' is een initiatief van het ministerie van Financiën, de financiële sector, voorlichtings- en consumentenorganisaties, de wetenschap en de overheid. Zij zetten zich in om de consument beter in staat te stellen financiële beslissingen te nemen. Onderlinge 's-Gravenhage ondersteunt dit initiatief. Hierdoor bent u beter in staat financiële beslissingen te nemen.