Artikel

Expirerende lijfrente? Loop geen rendement mis!

06 okt 2023

Heb je een lijfrenteverzekering die binnenkort expireert en dus tot uitkering komt? Wacht dan niet te lang met het uitstellen van je lijfrente of met het aankopen van een direct ingaande lijfrente. Wanneer je wacht tot het laatste moment loop je mogelijk rendement mis. Bovendien brengt het risico’s met zich mee. Het kan onbedoeld leiden tot overschrijding van de zogenaamde wettelijke termijn. In dit artikel leggen we de gevolgen uit.

Loop geen rendement mis

Wil je het lijfrentekapitaal gebruiken voor een nieuwe lijfrenteverzekering? Stel het afsluiten van de verzekering niet onnodig uit, je loopt dan mogelijk rendement mis.  Wees er daarom op tijd bij en vraag je adviseur om advies.

De gevolgen van overschrijden van de wettelijke termijn

Bij de expiratie van lijfrentekapitaal geldt de zogenaamde wettelijke termijn. Dit betekent dat je tot 31 december volgend op het jaar van expiratie de tijd hebt om je lijfrente uit te stellen, of de uitkeringen in te laten gaan. Het overschrijden van de wettelijke termijn behandelt de fiscus als afkoop. De afkoopwaarde van het lijfrentekapitaal wordt dan in één keer belast en bovendien rekent de fiscus daarbovenop een boete van 20%. Te lang wachten met het regelen van de lijfrente-expiratie kan dus kostbaar worden. 

Regel het nu 

Bespreek nu met je adviseur jouw lijfrente-expiratie. Dan is er voldoende tijd om het goed te regelen. Onderlinge ’s-Gravenhage biedt verschillende vormen van lijfrente tegen een aantrekkelijk rendement. 

Heb je vragen? Bel of e-mail met onze afdeling Verzekeringen & Diensten 070 - 342 11 11, info@ogmail.nl.

08 mrt 2023

Derdepijlerpensioen verdient meer aandacht

Lees meer over Derdepijlerpensioen verdient meer aandacht

19 dec 2022

Lijfrente kan bij verzekeraar duizenden euro's meer opbrengen

Lees meer over Lijfrente kan bij verzekeraar duizenden euro's meer opbrengen

07 nov 2023

Lijfrenteverzekeraars keren fors meer uit dan banken

Lees meer over Lijfrenteverzekeraars keren fors meer uit dan banken