Login adviseur

Onderlinge Lijfrente - Uitstellen

Bereikt uw lijfrenteverzekering binnenkort de einddatum? Met het bedrag dat vrijkomt kunt u een uitkerende lijfrente aankopen. U ontvangt dan voor een bepaalde periode maandelijks een bedrag. U kunt deze maandelijkse uitkering ook nog even uitstellen. Bijvoorbeeld omdat u later met pensioen gaat dan verwacht.

U kunt uw lijfrenteverzekering nog even uitstellen via een Onderlinge Lijfrente. Zo stelt u het aankopen van een uitkering nog even uit tot het moment dat het u het beste uitkomt.

Uw lijfrenteverzekering uitstellen bij Onderlinge 's-Gravenhage heeft veel voordelen:

  •  U kiest zelf hoe lang u uw vrijkomende lijfrente wilt uitstellen (onder wettelijke voorwaarden).
  •  Het verzekerde bedrag op de nieuwe einddatum is gegarandeerd en biedt dus zekerheid.
  •  Onder voorwaarden deelt u mee in de winst waardoor uw gegarandeerde bedrag op de einddatum kan toenemen.
  •  U behoudt de belastingvoordelen van uw huidige lijfrenteverzekering.
  •  Bij overlijden voor de einddatum keren wij een bedrag uit aan de begunstigde. Dit bedrag moet worden aangewend voor een nabestaandenlijfrente.


Belastingregels en fiscale voordelen
Voor lijfrenteverzekeringen gelden twee verschillende belastingregels: het ‘oude regime’ en het ‘nieuwe regime’. Het regime geeft aan welke belastingregels gelden en welke mogelijkheden u heeft. Valt uw verzekering onder het oude regime? Dan heeft u meer mogelijkheden dan onder het nieuwe regime. Uw mogelijkheden hangen af van uw leeftijd en de belastingregels die voor uw lijfrenteverzekering gelden. U leest er hier meer over.

 

Zelf uw lijfrente uitstellen
Heeft u een lijfrenteverzekering bij Onderlinge ’s-Gravenhage en bereikt deze binnenkort de einddatum? Dan kunt u deze direct bij ons uitstellen zonder bemiddeling en advies van een adviseur. Wij hebben alle relevante informatie voor u op een rijtje gezet. In het Dienstverleningsdocument (DVD) en de toelichting op de DVD leest u welke diensten wij aanbieden en wat de kosten hiervan zijn.

 

Maatwerkadvies
Een lijfrenteverzekering is een complex product met fiscale en juridische regels. Daarbij gaat het vaak om aanzienlijke bedragen en uw toekomstige financiële ruimte kan in grote mate afhankelijk zijn van uw lijfrenteverzekering. Van een goed advies over uw lijfrenteverzekering heeft u dan ook vaak nog vele jaren plezier. Uw adviseur kent uw persoonlijke situatie en uw fiscale mogelijkheden en beperkingen. Hij adviseert u bij het nemen van de juiste beslissing en maakt graag een passende offerte voor u. U vind hier een adviseur.

 

Meer weten?

Met de  verzekeringskaart Kapitaalverzekering  kunt u in één oogopslag de meest relevante dekkingsinformatie zien. De Verzekeringskaart helpt u de verzekering van Onderlinge ’s-Gravenhage te vergelijken met andere aanbieders.    De voorwaarden voor dit product zijn opgenomen in de Algemene voorwaarden Levensverzekering

 

Wijzer in  geldzaken
De website wijzeringeldzaken.nl wijst consumenten de weg naar betrouwbare informatie over geldzaken. 'Wijzer in geldzaken' is een initiatief van het ministerie van Financiën, de financiële sector, voorlichtings- en consumentenorganisaties, de wetenschap en de overheid. Zij zetten zich in om de consument beter in staat te stellen financiële beslissingen te nemen. Onderlinge 's-Gravenhage ondersteunt dit initiatief. Hierdoor bent u beter in staat financiële beslissingen te nemen.

 

Het essentiële-informatiedocument bij dit product
Bij dit product hoort een essentiële-informatiedocument.

  • Algemene informatie over het essentiële-informatiedocument vindt u hier.
  • Het essentiële-informatiedocument dat hoort bij dit product kunt u lezen en eventueel uitprinten via deze link.
  • Algemene informatie over het essentiële-informatiedocument die de toezichthouder (AFM) beschikbaar heeft gesteld vindt u hier.

  

Essentiële-informatiedocument risico 1