Artikel

Bespreek nu de lijfrente expiratie met je klant

03 okt 2023

De herfst is begonnen. Dit betekent dat het lijfrenteseizoen weer volop van start gaat. Veel lijfrenteverzekeringen hebben een einddatum in december. Daarnaast stellen veel mensen het aankopen van hun lijfrente na expiratie uit tot het einde van het jaar. Maar met wachten tot het laatste moment loopt je klant mogelijk onnodig rendement mis. Bovendien brengt het risico’s met zich mee. Het kan onbedoeld leiden tot overschrijding van de wettelijke termijn.

Loop geen rendement mis

Tot vorig jaar waren de rendementen op lijfrenteproducten erg laag. Het uitstellen van het moment waarop het expiratiebedrag werd aangewend voor een nieuwe lijfrenteverzekering had nauwelijks invloed op het rendement. Dat is nu wel anders. De rentes zijn het afgelopen jaar fors gestegen. Een jaar wachten met het afwikkelen van je lijfrente-expiratie kan betekenen dat je honderden euro’s aan rendement misloopt. Weet je al wat jouw klant wil? Wacht niet en onderneem actie.

De gevolgen van overschrijden van de wettelijke termijn

Bij expiratie van lijfrentekapitaal geldt de wettelijke termijn. De expiratie moet zijn afgewikkeld voor 31 december volgend op het jaar van expiratie. De fiscus behandelt het overschrijden van de wettelijke termijn als afkoop. De afkoopwaarde van het lijfrentekapitaal wordt in één keer belast en bovendien rekent de fiscus daarbovenop een boete van 20% revisierente. Te lang wachten met het regelen van de lijfrente-expiratie kan dus kostbaar worden.

Regel het nu voor je klant

Wanneer je nu met je klant de lijfrente expiratie bespreekt is er voldoende tijd om het goed te regelen. In ons Levenportaal (OG Connect) maak je eenvoudig en snel offertes voor verschillende vormen van lijfrente, uiteraard tegen een scherp tarief.

Heb je vragen over het Levenportaal of onze lijfrentes? Bel of e-mail met onze afdeling Verzekeringen & Diensten 070 - 342 11 11, info@ogmail.nl.

06 okt 2023

Expirerende lijfrente? Loop geen rendement mis!

Lees meer over Expirerende lijfrente? Loop geen rendement mis!

09 okt 2023

Fiscaal vriendelijk pensioen opbouwen met een lijfrenteverzekering

Lees meer over Fiscaal vriendelijk pensioen opbouwen met een lijfrenteverzekering

19 dec 2022

Lijfrente kan bij verzekeraar duizenden euro's meer opbrengen

Lees meer over Lijfrente kan bij verzekeraar duizenden euro's meer opbrengen