Inge Priester

Artikel

Carrièrekansen krijgen en nemen

20 jun 2023

Inge Rovers loopt al even mee bij OG. De eerste tien jaar werkte ze met veel plezier als directiesecretaresse. Een rol waarin ze de organisatie goed leerde kennen. Het was Seada van den Herik, algemeen directeur van OG, die haar vroeg of ze interesse had om projectleider te worden van een project dat viel onder de afdeling Informatiemanagement. Na een zorgvuldige afweging besloot Inge de sprong te wagen. Het bleek een goede keuze. Inge: “Ik was helemaal niet bezig met een carrièreswitch en had het goed naar mijn zin op het directiesecretariaat. Toch ben ik heel blij dat ik deze kans heb gekregen. Ik doe werk dat goed bij me past, ik leer elke keer weer iets nieuws en ben onderdeel van een fijn team. Je kunt dus wel zeggen dat ik mijn plek heb gevonden.”

De afdeling Informatiemanagement (IM) houdt zich bezig met functioneel beheer, procesbeheer, projectleiding en datamanagement. Als afdeling zijn ze een belangrijke schakel tussen IT en de gebruikers, dat wil zeggen de medewerkers van OG. Haar eerste project in 2018 was gelijk een bedrijfsbreed project. Inge: “We gingen over naar de cloud en wilden ook gaan werken met Office 365 en Teams: Het deelproject Office 365 mocht ik begeleiden. De overgang naar de cloud had qua timing niet beter gekund. Toen corona zich aandiende, waren we als organisatie helemaal klaar voor het thuiswerken.” Momenteel werkt ze onder meer mee aan de ontwikkeling van een ledenportaal, een ‘Mijn OG’ omgeving. Een mooi project waar veel mensen en afdelingen bij betrokken zijn.

Learning on the job

Van oorsprong is Inge meer bèta-georiënteerd. Dat ze directiesecretaresse werd, had vooral met toeval te maken; ze ‘rolde’ er vanzelf in. Zo ging het ook met haar huidige baan als informatiemanager. Inge is van het principe ‘learning on the job’. Inge: “Ik leer door te doen. Als ik zou willen, kan ik opleidingen volgen, maar dat heeft niet mijn voorkeur. Ik heb wel cursussen gevolgd op het gebied van functioneel beheer en projectleiding, maar verder volg ik mijn eigen plan en daar is gelukkig ook alle ruimte voor binnen OG. Wat ook enorm prettig is, is dat er altijd collega’s bereid zijn om je te helpen en iets uit te leggen. Een betere leerschool is er voor mij niet.”

“Ik volg mijn eigen plan en daar is gelukkig ook alle ruimte voor binnen OG.”

Met en voor de leden

Het werken voor een ledenorganisatie bevalt goed. Inge: “Het voelt als werken met onze aandeelhouders en niet zozeer voor onze aandeelhouders. We willen gewoon het beste doen voor onze leden.” Dat raakt Inge ook persoonlijk, omdat zij zelf polishouder is. De ontwikkeling die OG inzet om steeds meer nieuwe diensten en producten te ontwikkelen op het gebied van werken, wonen en welzijn voor de doelgroep 50+’ers, ziet Inge als een positieve beweging: “Op deze manier hebben we onze leden nog meer te bieden. We zijn met elkaar echt mooie dingen aan het doen.”

Portretfoto collega Inge Rovers staand

Leeftijd is maar een getal

Met haar 54 jaar is Inge weliswaar een oudere werknemer, maar bestempel haar vooral niet als senior, want dan sla je de plank goed mis. Inge: “Mijn schoonmoeder van 86 is een senior, ik nog lang niet. Dat is echt belangrijk om te beseffen, anders bereik je je doelgroep niet.” Kort samengevat: OG is er voor de doelgroep 50+’ers die hun zaken NU goed willen regelen, zodat ze later – als ze dan écht senior zijn - kunnen genieten van een goede oude dag.

Over leeftijden gesproken: binnen OG werken veel verschillende mensen, van verschillende leeftijden samen. Juist die mix vindt Inge leuk. “Het biedt een mooie kans om van en met elkaar te leren en vanuit verschillende perspectieven naar vraagstukken te kijken. OG is een organisatie voor jong en oud. Dat zie je ook terug in de mensen die worden aangenomen; dat zijn zeker niet alleen maar twintigers en dertigers.”

Toekomstperspectieven

Op de vraag of er op termijn nog een carrièreswitch inzit, is Inge heel duidelijk: “Ik heb geen behoefte om de boel weer helemaal om te gooien. IM is een leuk team, we hebben gewoon een heel goede klik met elkaar. Wat ik doe, vind ik erg leuk en ik kom met veel verschillende mensen, afdelingen en bedrijven in aanraking. Wat dat betreft heb ik momenteel geen andere ambities dan mezelf te blijven ontwikkelen en te blijven pionieren zoals ik nu doe.”

Voor mensen die overwegen om bij OG te komen werken, heeft Inge nog een tip: “Als je op zoek bent naar een werkomgeving waar je gewoon jezelf kan zijn, kom dan zeker kennismaken. De mensen hier zijn vriendelijk, behulpzaam en collegiaal. Dat is echt veel waard.”

Werken bij OG

Ben je na het verhaal van Inge geïnteresseerd  in werken bij OG? Bekijk hier openstaande vacatures en wie weet tot snel!

23 mrt 2023

Collega's maken het verschil

Lees meer over Collega's maken het verschil

09 mrt 2023

Gaan voor kwaliteit en een steile leercurve

Lees meer over Gaan voor kwaliteit en een steile leercurve

23 feb 2023

OG plaatst je niet in een hokje

Lees meer over OG plaatst je niet in een hokje