Artikel

Collega's maken het verschil

23 mrt 2023

Al 24 jaar is Rewie Abdoelrahman in dienst bij Onderlinge ’s-Gravenhage. Hij begon op de postkamer en is doorgestroomd naar verschillende afdelingen. Nu is hij werkzaam als specialist op de afdeling Verzekeringen & Diensten waar de vragen van klantleden binnenkomen en van tussenpersonen die informatie willen over nieuwe producten. Rewie: “Ik werk hier al heel wat jaren en heb het nog steeds goed naar mijn zin. Het zijn mijn collega’s die voor mij het grote verschil maken. We zijn een hele hechte groep.”

De werkzaamheden van Rewie zijn heel divers, hij is wat dat betreft een echte allrounder en moet van heel veel dingen wat afweten. Recent heeft zijn afdeling een flinke transformatie ondergaan. Wat eerst het klantencentrum heette, is nu de afdeling Verzekeringen & Diensten. Ook de manier van werken is veranderd. Dat is altijd even schakelen, zeker als je al eventjes meedraait. Maar over deze veranderingen is Rewie eigenlijk alleen maar positief. “Voorheen hadden we toch allemaal meer onze eigen toko, nu werken we veel meer als een team. Iedereen moet op elk moment de telefoon kunnen opnemen. Hierdoor krijg ik de kans om veel nieuwe dingen te leren, dat maakt het leuk.”

“Voorheen hadden we toch allemaal meer onze eigen toko, nu werken we veel meer als een team.”

Toegankelijk en vriendelijk

Rewie deed in de loop van de jaren steeds meer verzekeringskennis op, volgde veel cursussen en kon zo telkens weer een stapje maken. Rewie: “Dat wordt aangemoedigd vanuit OG, maar je moet het natuurlijk zelf ook willen.” Makkelijk in omgang, toegankelijk en vriendelijk zijn: dat zijn volgens hem wel de eigenschappen waarover je moet beschikken om dit werk goed te kunnen doen. Rewie: “Je zit vaak aan de telefoon en hebt veel contact met je collega’s. Dat moet je leuk vinden. Ik kreeg laatst een compliment van onze directeur. Ze had iemand gesproken en die had laten weten dat hij zich door mij zo goed geholpen voelde. Heel leuk dat dit soort complimenten dan ook worden doorgegeven.”
Als collega’s zijn ze heel open naar elkaar. Hulp vragen is altijd mogelijk en feedback wordt gewaardeerd. Dat werkt prettig. Rewie: “Deze manier van omgaan met elkaar zegt zeker iets over OG. We zijn goed op elkaar ingespeeld en ook nieuwe collega’s voelen zich snel thuis. We werken iemand rustig in en zijn relaxt in de omgang. Mensen vinden het leuk dat ze snel worden geaccepteerd. Die toegankelijkheid is wel echt kenmerkend voor OG.”

“Mensen vinden het leuk dat ze snel worden geaccepteerd. Die toegankelijkheid is wel echt kenmerkend voor OG.”

Jong en oud: iedereen is welkom

Jong en oud mengt goed met elkaar op de afdeling. Toch merkt Rewie wel dat jonge mensen anders naar werk kijken dan vroeger. “Vrijheid en flexibiliteit zijn steeds belangrijker geworden. Even een jaartje hier kijken, daar wat ervaring opdoen en dan zien we wel weer verder. Dat is toch wel een beetje de stijl van nu.” Gelukkig zijn er ook nog steeds genoeg jonge mensen die heel bewust gaan voor een fijne werkomgeving en sfeer. Rewie: “We hebben een jonge collega van 26 jaar die al eerder bij ons heeft gewerkt. Nu studeert ze weer omdat ze docent wiskunde wil worden. Ze vindt het werk bij ons zo leuk, dat ze toch nog een dag per week bij ons is blijven werken. ‘Anders ga ik jullie te veel missen’, zei ze. Dat zegt denk ik genoeg.”

Het ‘Onderlinge’ gevoel

Er wordt door veel collega’s regelmatig thuisgewerkt. Dat kan ook, want dankzij alle systemen die er zijn, kan iedereen overal de telefoon opnemen. Rewie werkt zelf twee dagen per week thuis. Hij wil zijn collega’s wel vaak genoeg zien, want juist dat heeft zoveel meerwaarde. Rewie: “Dat ‘Onderlinge’ gevoel, dat gevoel van het samen doen; dat is voor mij echt heel belangrijk.”
Werk is er genoeg, zeker met alle nieuwe producten die OG op de markt brengt. Daarom zit de afdeling ook te springen om nieuwe collega’s. Wat hij zou willen zeggen tegen mensen die een andere baan overwegen? “Als je bij een leuk bedrijf wilt werken waar je het snel naar je zin kunt hebben, dan is OG echt een goede keuze. Je moet het fijn hebben op je werk en dat is wat OG je kan bieden: een fijne werkplek. Voor mij is dat het in ieder geval wel. Ik heb altijd mezelf kunnen zijn en daarnaast heb ik me professioneel kunnen ontwikkelen. Daar ben ik dankbaar voor.”

Werken bij OG

Ben je na het verhaal van Rewie geïnteresseerd in werken bij OG? Bekijk hier onze openstaande vacatures. Wie weet tot snel!

23 mrt 2023

Een groot bedrijf maar dan in het klein

Lees meer over Een groot bedrijf maar dan in het klein

27 jan 2023

Laureen de Meyer vond bij OG wat ze zocht: een thuisgevoel

Lees meer over Laureen de Meyer vond bij OG wat ze zocht: een thuisgevoel

23 feb 2023

OG plaatst je niet in een hokje

Lees meer over OG plaatst je niet in een hokje