Laureen Meyer

Artikel

Laureen de Meyer vond bij OG wat ze zocht: een thuisgevoel

27 jan 2023

Laureen de Meyer, 31 jaar, werkt sinds september 2022 bij Onderlinge ’s-Gravenhage (OG) als senior financial accounting specialist. Na zeven jaar voor grote corporates gewerkt te hebben, was het tijd voor verandering. Laureen zocht een werkomgeving waar ze zich breder kon ontwikkelen en zich meer onderdeel van een team zou voelen. Laureen: “OG is een middelgrote organisatie. Groot genoeg om professioneel georganiseerd te zijn en klein genoeg om iedereen écht te leren kennen. Hier zit ik op mijn plek; we zien en horen elkaar, dat vind ik belangrijk.”

Wereldburger Laureen

Laureen is een echte wereldburger. Als dochter van Belgische ouders, met een vader die voor Shell werkte, heeft ze op veel plekken gewoond. Sinds groep vijf van de basisschool was Nederland haar uitvalsbasis en vanaf haar vijftiende is ze niet meer weggegaan. Ze deed een hbo-studie Accountancy aan de Haagse Hogeschool in Den Haag, en achtereenvolgens een master en post-master aan de Erasmus Universiteit. Drie jaar geleden behaalde ze haar RA-titel. “Ik heb alle stappen gezet, ben bij PwC gaan werken direct na mijn studie en zo verder het accountancy-audit vak ingerold. In de coronatijd merkte ik dat de externe auditkant het voor mij niet meer was. Ik realiseerde me dat ik veel had geleerd en dat de carrièremogelijkheden fantastisch waren, maar het ging er mij vooral om dat ik op dat moment niet de persoon was die ik wilde zijn. Voordat ik kinderen had, was ik ervan overtuigd dat ik partner wilde worden en over de wereld zou gaan reizen. Dat beeld had ik wat te veel opgehemeld, het paste niet meer bij me.

Breder ontwikkelen

Na vijf jaar PwC volgde de overstap naar telecombedrijf Liberty. Laureen wilde de corporate wereld nog niet helemaal gedag zeggen. “Ik dacht dat dat een goede stap was, maar na twee jaar voelde ik me een te kleine schakel in het grotere geheel. Ik wilde meer, mezelf breder ontwikkelen. Dat kan binnen een kleiner bedrijf als OG. Dat betekent ook dat je van alles wat moet weten en er veel meer van je gevraagd wordt, maar het zorgt er ook voor dat je scherp blijft, dat je goed snapt wat er speelt in de  organisatie.” Laureen heeft dan ook geen seconde spijt van haar keuze. “De breedte van de rol spreekt me enorm aan. Ik zit op grootboekbeheer, doe daarnaast fiscaliteiten en kijk ook naar de financiële processen. Dat is heel tof. De korte lijnen  vind ik heel fijn werken. Ik val onder Ruud, mijn manager, maar de lijntjes zijn kort dus ik schakel als het moet ook rechtstreeks met Réseva, onze financieel directeur.”

“Hier zit ik op mijn plek; we zien en horen elkaar, dat vind ik belangrijk.”

Gezelligheid, persoonlijke ontwikkeling en teamontwikkeling

Naast aandacht voor gezelligheid in de vorm van personeelsuitjes, is er ook aandacht  voor persoonlijke ontwikkeling en teamontwikkeling. Laureen: “We hebben recent een persoonlijke drijfveren analyse (Profile Dynamics) gedaan. Dan leer je de kleuren  kennen en daarmee ook werken in het team. Ik ben rood, geel en oranje, niet heel verrassend voor een financiële professional. Als persoon ben ik oplossingsgericht en direct, van het type ‘niet lullen maar poetsen’. Dat kan soms wat bot overkomen. Hierin kan ik qua communicatie nog wel wat leren. Dan is het fijn dat je dat kunt doen in een vellige omgeving, waarin je kunt zeggen wat je denkt of vindt, maar er niet op afgerekend wordt. Qua kleuren kwam er bij mij ook wat paars uit. Ik hecht heel veel waarde aan familiale banden, veiligheid en wil iemand kunnen vertrouwen. Dat kan gelukkig binnen OG. Ik voel me hier thuis.¨

Goed startpunt voor je carrière

¨De afdeling is recent opnieuw ingericht en daardoor zijn er ook nieuwe rollen ontstaan. Er worden nog nieuwe collega’s gezocht. Laureen: “Voor een aantal  posities waar nu interimmers op zitten, zoeken we nog collega's . Ook willen we graag jong talent aantrekken. Wat ik tegen hen zou willen zeggen? OG is een ideale organisatie om carrière te maken als je net uit de schoolbanken komt. Het is een goede omgeving om veel te leren omdat je gelijk een breed inzicht krijgt. Dus als je zoekt naar een warme organisatie, niet te groot, maar ook niet te klein, dan is dit  een goed startpunt om je carrière te beginnen!”

Werken bij OG

Ben je na het verhaal van Laureen geïnteresseerd  in werken bij OG? Bekijk hier onze openstaande vacatures. Wie weet tot snel!

23 mrt 2023

Een groot bedrijf maar dan in het klein

Lees meer over Een groot bedrijf maar dan in het klein

23 feb 2023

OG plaatst je niet in een hokje

Lees meer over OG plaatst je niet in een hokje

23 mrt 2023

Collega's maken het verschil

Lees meer over Collega's maken het verschil