Ciska Vingerling

Artikel

Een groot bedrijf maar dan in het klein

23 mrt 2023

Iedereen die zich meldt bij de receptie van Onderlinge ’s-Gravenhage (OG) wordt persoonlijk welkom geheten. Zonder uitzondering krijgt Ciska Vingerling, HR-adviseur bij OG, complimenten van sollicitanten die kennismaken met het bedrijf. Ciska: “Mensen voelen zich direct welkom en gezien. Dat is precies wat we willen uitstralen.”

Ciska is nu bijna vijf jaar in dienst van OG. Na vele jaren gewerkt te hebben voor grote organisaties als ING en MN, koos ze in 2018 bewust voor een kleinere organisatie. Ciska: “Ik wilde graag in de volle breedte van het HR-vak bezig zijn en dat kan binnen OG. Je wordt hier gestimuleerd om over de grenzen van je eigen vakgebied en afdeling te kijken.” Dat laatste is ook iets wat zij altijd benadrukt in sollicitatiegesprekken. “We zoeken mensen die het leuk vinden om met een brede blik te kijken. We zijn een groot bedrijf maar dan in het klein. Dat betekent dat we binnen OG niet voor elk onderdeel een specialist in huis hebben. Je bent als professional niet op een klein afgebakend gebied bezig, maar wordt uitgenodigd om over veel zaken mee te denken en zelf met ideeën te komen.”

“We zoeken mensen die het leuk vinden om met een brede blik te kijken.”

Flexibele organisatie

Er is binnen OG alle ruimte om deel te nemen aan projectgroepen of werkgroepen. Zo kun je je kennis breed inzetten en - samen met collega´s - actief bijdragen aan de toekomstplannen van het bedrijf. Ciska was zelf onderdeel van de werkgroep ´flexibele organisatie´. In deze werkgroep, hebben collega´s vanuit verschillende disciplines van OG, nieuwe ideeën gegenereerd om flexibel werken nog meer vorm te geven. Flexibel werken is binnen OG goed ingeburgerd. Ook het hybride werken is dagelijkse routine. Ciska: “We hebben als beleid dat iedereen ten minste twee dagen op kantoor is. De andere dagen kun je thuiswerken, daar gaan we flexibel mee om. Ik ben zelf vaak op kantoor omdat ik het prettig vind om mijn collega’s te zien en ik graag mensen live spreek.”

Geen ruimte voor anonimiteit

OG is een organisatie waarin de lijnen kort zijn. “Dat zeggen veel bedrijven, maar hier is het ook écht zo. Onderlinge afstemming gaat heel snel. Heb je een goed idee, dan kun je er direct mee aan de slag. Het hoeft niet eerst over allerlei schijven te gaan”, aldus Ciska. Werken bij OG betekent onderdeel zijn van een team. Ciska: “OG zoekt mensen die houden van het familiale gevoel. Als je hier wilt werken, kun je niet anoniem zijn. Iedereen kent iedereen. Nieuwe collega’s stellen zich ook altijd voor op het intranet, OG Actueel. Door het hybride werken zie je niet elke dag je collega´s. Op deze manier krijgen nieuwe collega´s meteen een gezicht binnen de organisatie.”

“OG zoekt mensen die houden van het familiale gevoel. Als je hier wilt werken, kun je niet anoniem zijn.”

Zo binnen, zo buiten

Het familiegevoel, samen met elkaar doelen bereiken: dat is wat OG ook wil overdragen aan sollicitanten. Ciska: “Ik zeg altijd : doe binnen wat je buiten zegt. Als je doet wat je zegt, heeft het ook echt kans van slagen.” De warme ontvangst die iedereen krijgt bij binnenkomst, is geen trucje. Het zit in het dna van alle medewerkers van OG. “We zijn oprecht geïnteresseerd en hebben aandacht voor elkaar. Nieuwe collega’s worden bijvoorbeeld op weg geholpen door een buddy. Zo kunnen ze bij ons goed landen.”

Blijven ontwikkelen

OG blijft zich ontwikkelen en dat geldt ook voor de mensen die er werken. Er is een regulier opleidingsbudget voor alle medewerkers en daarnaast is er een zogeheten cao -budget bedoeld voor duurzame inzetbaarheid. Ciska heeft recent een opleiding coachingstechnieken gevolgd. “In mijn dagelijkse werk neem ik veelal de adviesrol in. Met deze opleiding heb ik geleerd om gesprekken op een andere manier te benaderen. Wellicht dat ik in de toekomst nog meer ga doen op het gebied van coaching. Eén van de ideeën van de werkgroep ‘flexibele organisatie’, is de inrichting van een interne coachpool. Dat biedt nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden, voor mijn collega´s en voor mij.”

Werken bij OG

Ben je na het verhaal van Ciska geïnteresseerd  in werken bij OG? Bekijk hier onze openstaande vacatures. Wie weet tot snel!

27 jan 2023

Laureen de Meyer vond bij OG wat ze zocht: een thuisgevoel

Lees meer over Laureen de Meyer vond bij OG wat ze zocht: een thuisgevoel

23 mrt 2023

Collega's maken het verschil

Lees meer over Collega's maken het verschil

20 jun 2023

Carrièrekansen krijgen en nemen

Lees meer over Carrièrekansen krijgen en nemen