Aron van Leeuwen

Artikel

Gaan voor kwaliteit en een steile leercurve

09 mrt 2023

Aron van Leeuwen, 28 jaar, werkt als developer op de afdeling ICT-systeemontwikkeling van Onderlinge ’s-Gravenhage (OG) waar hij zich met name bezighoudt met de ontwikkeling van het platform Woonz. Tijdens zijn hbo-opleiding Sofware Engineering had hij al stagegelopen bij Woonz. Inmiddels afgestudeerd, werd hij ruim een jaar geleden opnieuw benaderd met de vraag of hij het team niet wilde komen versterken. Waarom hij koos voor OG? Aron: “Ik ben iemand die graag voldoende tijd ergens voor neemt om het goed te begrijpen. Die mentaliteit hebben mijn collega’s ook, we gaan echt voor kwaliteit. Dat er twee senior developers in ons team zitten, waar ik me aan kan optrekken, vind ik ook belangrijk. Ik wil in een korte tijd veel kunnen leren.”

Het totale ICT-team bestaat uit ongeveer twintig mensen, met als disciplines development, systeembeheer, databasemanagement en security. Het team van ontwikkelaars dat zich specifiek bezighoudt met het platform Woonz bestaat uit vier mensen, die net als Aron werken met .NET (dotnet), een specifieke programmeertaal en techniek. Naast Woonz doen ze als afdeling nog meer projecten binnen OG. Aron: “We vinden het belangrijk om zoveel mogelijk in eigen beheer te houden. We kunnen veel zelf en willen dat ook. Na de overname van Woonz door OG, moesten we het vertrouwen krijgen om projecten naar ons toe te halen. Dat is gelukt. Het werk is daardoor leuker geworden en mijn leercurve steiler, omdat ik nu de kans krijg om verschillende technieken op te pakken. Daar leer ik veel van.”

“Ik ben iemand die graag voldoende tijd ergens voor neemt om het goed te begrijpen. Die mentaliteit hebben mijn collega’s ook, we gaan echt voor kwaliteit.”

Vrijheid in je werk

Van elektrotechniek, naar bedrijfsadministratie en vervolgens kiezen voor een hbo-opleiding ICT; dat er vele wegen naar Rome leiden, bewijst Aron. Bij OG vond hij de baan die hem goed past. De vrijheid die hij hier ervaart, is voor hem heel belangrijk. “Ik krijg hier de tijd en ruimte om mijn dag in te delen en mijn eigen aanpak te kiezen. Dat heb ik echt nodig. Als je tegen mij zegt: ‘Het moet snel, snel, snel’, dan zit ik niet op mijn gemak achter mijn computer. Ik raffel niet graag dingen af. Dat krijg je later altijd weer terug op je bordje is mijn ervaring.”

“Ik krijg hier de tijd en ruimte om mijn eigen dag in te delen en mijn eigen aanpak te kiezen.”

Thuiswerken is goed geregeld

Als team werken ze onderling goed samen. Een dag in de week is iedereen aanwezig op kantoor zodat ze met elkaar de belangrijkste overleggen kunnen doen. De rest van de week wordt thuiswerken afgewisseld met werken op kantoor. Die flexibiliteit bevalt Aron goed. “Binnen OG hebben we de afspraak dat je ten minste twee dagen per week op kantoor bent. De rest van de dagen mag je flexibel indelen. Het thuiswerken is ontstaan tijdens het corona-tijdperk, maar we hebben als team besloten dat dit prima werkt voor ons. We starten sowieso elke werkdag met een ‘daily’, een dagopening, zodat we van elkaar weten waar we mee bezig zijn.”

Thuiswerken is bij OG goed geregeld. Zo heeft hij een bureaustoel gekregen en een beeldscherm en zijn alle systemen zo ingericht dat hij thuis zijn werk uitstekend kan doen. De mogelijkheid om vier dagen te werken, biedt hem de ruimte om zijn tijd en aandacht goed te verdelen. Aron: “Het is een bewuste keuze om niet fulltime te werken. Een familielid is hulpbehoevend en ik neem een stukje van de zorg voor mijn rekening. Dat wil ik op een manier kunnen doen die bij me past. Ik heb soms de neiging om te veel hooi op mijn vork te nemen. Dat gaat dan ten koste van mezelf en dat wil ik voorkomen. Op deze manier kan ik het allemaal goed combineren.”

Uitbreiding van de .NET club

Zijn afdeling is altijd op zoek is naar talentvolle collega’s. Aron: “We krijgen steeds meer projecten dus uitbreiding is zeker welkom. Ik zou het leuk vinden als er nog meer jonge collega’s bijkomen in de .NET club. Nu ben ik nog de jongste, maar dat gaat vast veranderen. Dus ik zou zeggen: laat het me vooral weten als je interesse hebt of meer wilt weten over werken bij OG. Ik vertel je graag meer!”

Foto collega Aron van LeeuwenWerken bij OG

Ben je na het verhaal van Aron geïnteresseerd  in werken bij OG? Bekijk hier onze openstaande vacatures. Wie weet tot snel!

27 jan 2023

Laureen de Meyer vond bij OG wat ze zocht: een thuisgevoel

Lees meer over Laureen de Meyer vond bij OG wat ze zocht: een thuisgevoel

23 feb 2023

OG plaatst je niet in een hokje

Lees meer over OG plaatst je niet in een hokje

23 mrt 2023

Collega's maken het verschil

Lees meer over Collega's maken het verschil