Login adviseur

Onderlinge Lijfrente - Opbouwen

Zelf een aanvulling op uw AOW of pensioen opbouwen? Met de Onderlinge lijfrente kan dit. De Onderlinge Lijfrente is een levensverzekering met een gegarandeerd lijfrentekapitaal. Op de einddatum van uw verzekering gebruikt u het lijfrentekapitaal om lijfrente-uitkeringen mee aan te kopen als aanvulling op uw AOW en opgebouwde pensioen.

Een lijfrente is een geldbedrag dat iedere maand, kwartaal of eenmaal per jaar wordt uitgekeerd. De lijfrente kan levenslang duren, maar kan ook tijdelijk zijn. Aan de duur van een tijdelijke lijfrente zijn wel wettelijke voorwaarden verbonden. De premie voor een lijfrentekapitaalverzekering is aftrekbaar voor de inkomstenbelasting, de latere uitkeringen zijn belast.

Aanvulling op uw pensioen
De meeste Nederlanders ontvangen AOW en eventueel aanvullend een pensioen dat zij via de werkgever hebben opgebouwd. Vaak wordt verondersteld dat men 70% van het laatst genoten inkomen ontvangt, maar de praktijk is helaas meestal anders. De versobering van pensioenaanspraken, een verandering van werkgever en een echtscheiding, het zijn allemaal zaken die de hoogte van uw uiteindelijke pensioen negatief kunnen beïnvloeden. Zo kan het zogenaamde pensioengat ontstaan. Of misschien bouwt u helemaal geen pensioen op via uw werkgever. In al deze situaties biedt de Onderlinge Lijfrente een mogelijkheid om een oudedagsvoorziening op te bouwen. Wilt u weten hoeveel pensioen u heeft opgebouwd? Kijk dan op mijnpensioenoverzicht.nl.


Uw pensioen aanvullen via de Onderlinge Lijfrente heeft veel voordelen:

  •  Via een eenmalige storting vanuit uw jaarruimte en/of reserveringsruimte verzekert u een lijfrentekapitaal.
  •  Het lijfrentekapitaal op de einddatum van de verzekering is gegarandeerd en biedt dus zekerheid.
  •  Onder voorwaarden deelt u mee in de winst waardoor uw gegarandeerde bedrag op de einddatum kan toenemen.
  •  Bij overlijden voor de einddatum komt een bedrag beschikbaar voor een nabestaandenlijfrente.

 

Maatwerkadvies
Een lijfrenteverzekering is een complex product met fiscale en juridische regels. Daarbij gaat het vaak om aanzienlijke bedragen en uw toekomstige financiële ruimte kan in grote mate afhankelijk zijn van uw lijfrenteverzekering. Van een goed advies over uw lijfrenteverzekering heeft u dan ook vaak nog vele jaren plezier. Uw financieel adviseur kent uw persoonlijke situatie en uw fiscale mogelijkheden en beperkingen. Hij adviseert u bij het nemen van de juiste beslissing en maakt graag een passende offerte voor u. U vindt hier een adviseur.

 

Meer weten?

Met de  verzekeringskaart Kapitaalverzekering  kunt u in één oogopslag de meest relevante dekkingsinformatie zien. De Verzekeringskaart helpt u de verzekering van Onderlinge ’s-Gravenhage te vergelijken met andere aanbieders.    De voorwaarden voor dit product zijn opgenomen in de Algemene voorwaarden Levensverzekering

 

Wijzer in  geldzaken
De website wijzeringeldzaken.nl wijst consumenten de weg naar betrouwbare informatie over geldzaken. 'Wijzer in geldzaken' is een initiatief van het ministerie van Financiën, de financiële sector, voorlichtings- en consumentenorganisaties, de wetenschap en de overheid. Zij zetten zich in om de consument beter in staat te stellen financiële beslissingen te nemen. Onderlinge 's-Gravenhage ondersteunt dit initiatief. Hierdoor bent u beter in staat financiële beslissingen te nemen.

 

Het essentiële-informatiedocument bij dit product
Bij dit product hoort een essentiële-informatiedocument.

  • Algemene informatie over het essentiële-informatiedocument vindt u hier.
  • Het essentiële-informatiedocument dat hoort bij dit product kunt u lezen en eventueel uitprinten via deze link.
  • Algemene informatie over het essentiële-informatiedocument die de toezichthouder (AFM) beschikbaar heeft gesteld vindt u hier.
  • Contact: info@ogmail.nl

  

Essentiële-informatiedocument risico 1